Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog – “Running”

© Sonic City / Gregory Vlieghe

Heel weinig bands kwamen de afgelopen jaren zo gedurfd en overtuigend binnengestormd als Fat Dog. Debuut “King of the Slugs” en opvolger “All the Same” waren beide onmiskenbare pareltjes die menig muziekliefhebber de band als belofte van het moment deed categoriseren, zo ook wij. De experimentele en grenzeloze sound gecombineerd met de nonchalance van frontman Joe Love bleek namelijk een godsgeschenk. Niet toevallig leverde dat een plek op de line-up van Pukkelpop en heel wat andere festivals op. Het enige wat het vijftal nu dus nog te wachten stond, was bevestigen. En of ze dat met “Running” doen.

“Running” klinkt zoals we Fat Dog leerden kennen, maar brengt op zichzelf ook weer een volledig nieuw verhaal. De single schippert namelijk ergens tussen het epische gehalte van die debuutsingle en het denderende tempo van “All the Same”. De intro is nog redelijk onheilspellend, maar voor je het goed en wel beseft, is de trein der pompende bassen en synths vertrokken. De vijf minuten die het nummer lang is, vallen ook bijna niet meer stil en worden richting het einde alleen maar krankzinniger. Geluiden van mismaakte badeendjes, een lawaaimuur die steeds maar hoger wordt opgetrokken en het gevoel alsof er net een halve kilo wit poeder door de neus gejaagd is zorgen samen dus voor een duidelijke conclusie: Fat Dog is écht een wereldband in wording.

Er is zelfs nog meer goed nieuws, want debuutalbum WOOF verschijnt op 6 september. Bovendien staat de band op 10 oktober in de Botanique en op zondag 18 augustus op Pukkelpop.

Facebook / InstagramTwitter (X) / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

164 posts

About author
(Post)punkboy van de nieuwe generatie.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "I am the King"

Even razend en onverwacht als hun songs verscheen Fat Dog vorig jaar plots op de radar van heel wat indieliefhebbers. De mix…
AlbumsRecensies

DAMMIT - For Another Realm (★★★½): Volle gas vooruit

Postpunk beleeft nieuwe hoogdagen. Het afgelopen decennium schoten de nieuwe bands als paddestoelen tijdens een natte oktobermaand uit de grond, al moesten…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fold Paper - "Nothing To Report"

Met de doorbraken van bands als black midi en Squid, was het geen verrassing dat heel wat nieuwe bands zouden meesurfen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.