Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog – “All The Same”

© Dylan Coates

Enkele dagen geleden riepen we Fat Dog uit tot een van dé bands die je dit jaar zeker en vast in de gaten moet houden door ze tot kersverse ‘Grote Beren van Morgen’ te kronen. Het vijftal uit Londen – waar anders? – blies ons in augustus namelijk helemaal omver met zijn maffe debuutsingle “King of the Slugs“. Een hybride mix van elektro, punk, jazz en alles daartussen van meer dan zeven minuten greep ons toen zodanig bij het nekvel dat we er maanden later nog altijd niet over zijn uitgepraat. Ook live weet Fat Dog hoe het van hout pijlen moet maken, want op Sonic City liet het een spoor van vernieling achter. Als volleerde schutters schieten de heren vandaag met “All The Same” een nieuwe pijl onze richting uit, en ook deze is weer raak.

Op “All The Same” beperkt Fat Dog de gekkigheden tot net geen drie minuten, wat op z’n minst al een verrassing is in vergelijking met de speelduur van zijn voorganger. Een duistere doch zeer stevige elektrobeat beukt van meet af aan tegen je middenrif en de dreiging neemt zienderogen toe. Openbreken doet “All The Same” bij het eerste refrein, waar de gitaar ruimte krijgt om het nummer een tijdelijke andere richting uit te sturen. Als flamboyante frontzanger doet Joe Love overigens ook weer zijn duit in het zakje en geeft hij de single zelfs een zwoel kantje. Als geheel gaat “All The Same” bikkelhard en dat voor de volle drie minuten. Fat Dog doet gewoon verder waar het vorig jaar mee was begonnen: imponeren en intrigeren.

Instagram / Facebook / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "Wither"

Als het gaat om bands waar een gigantische hype rond hangt, dan kan Fat Dog ongetwijfeld als relevantste voorbeeld dienen. Het vijftal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "I am the King"

Even razend en onverwacht als hun songs verscheen Fat Dog vorig jaar plots op de radar van heel wat indieliefhebbers. De mix…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "Running"

Heel weinig bands kwamen de afgelopen jaren zo gedurfd en overtuigend binnengestormd als Fat Dog. Debuut “King of the Slugs” en opvolger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.