Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Fat Dog – “King of the Slugs”

© Dylan Coates

Laat alles staan of vallen waarmee je nu bezig bent, want het is hoogtijd dat je vandaag nog kennis maakt met Fat Dog. Dit Londense kwintet denderde de laatste maanden reeds als een stoomtrein langs de (ontdekkings)festivals en profileerde zich op die manier tot een van dé wildste groep jonge wolven van het moment. Aangevoerd wordt de roedel door frontman Joe Love en dat mag je gerust letterlijk nemen. Als brein van de band schreef hij niet alleen de nummers, maar nam hij ook de rol als producer voor zijn rekening. Hun debuutsingle “King of the Slugs” hing al een tijdje in de lucht en komt nu als een komeet naar beneden gevallen om een spoor van vernieling achter te laten.

Al bij de eerste tellen van “Kings of the Slugs” hangt er een dreigende sfeer in de lucht. Een pulserende drumpatroon en overvette synths zuigen je helemaal leeg, terwijl de smerige zang van Joe Love je de ene kaakslag na de andere bezorgt. Vooral in de eerste helft van het meer dan zeven minuten durende nummer gaat Fat Dog stevig te keer, maar ook als ze zelfs even gothisch klinken voel en hoor je de dreiging om de hoek loeren. De spanningsboog wordt rond de vierde minuut nog eens stevig aangetrokken en voor je het weet is Fat Dog op “Kings of the Slugs” weer vertrokken. Met een epische bombast laat Fat Dog ons verstomd en vooral verpletterd achter en dat is een gevoel dat we nog niet al te vaak hebben gehad bij een debuutsingle.

Op zondag 12 november staat Fat Dog op Sonic City in Kortrijk waar ze de affiche delen met Tom Skinner, Witch en GUMGIRL8.

Instagram / Facebook / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2064 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "I am the King"

Even razend en onverwacht als hun songs verscheen Fat Dog vorig jaar plots op de radar van heel wat indieliefhebbers. De mix…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fat Dog - "Running"

Heel weinig bands kwamen de afgelopen jaren zo gedurfd en overtuigend binnengestormd als Fat Dog. Debuut “King of the Slugs” en opvolger…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.