Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon – “Nothing To Do”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na bijna een kwarteeuw doet de naam Kings of Leon nog steeds een vonkje enthousiasme ontvlammen wanneer we die horen. Eind februari stookten de Followills een nieuw vuurtje met de aankondiging van hun zevende langspeler Can We Please Have Fun. Voor het eerst in alweer drie jaar kregen we iets nieuws te horen met “Mustang”, waarop een maand nadien ook “Split Screen” volgde. Het aftellen is dus al even bezig, maar om ons ongeduld te sussen brengen de Amerikanen met “Nothing To Do” nu ook een derde en laatste single uit van de nieuwe plaat.

In vergelijking met die vorige twee, gaat het er in “Nothing To Do” wat wilder aan toe. Dan hebben we het vooral over de gitaarpartijen. Waar een baslijn vaak de reputatie van ‘subtiel’ behoudt, stapt Jared Followill daar volledig vanaf door die meteen stevig door te laten klinken. Het lijkt wel alsof deze als het getik van een aflopende bom moet dienen. Na zo’n vijftien seconden barst het nummer los in een explosie, waarvan de flarden vrijwel het gehele nummer in de lucht blijven hangen. Hier en daar horen we een kortstondig tussenspel dat ergens wel wat weg lijkt te hebben van de intro van The Black Keys’ “Lonely Boy”. De drums daarentegen blijken wat minder aanwezig te zijn, maar eigenlijk had het ook niet anders gemoeten. Verder kunnen we er natuurlijk niet omheen dat de stem van frontman Caleb Followill er eentje is die we uit de duizenden herkennen. Dat is dan misschien nog wel het meest typerende aan de song. Hoewel “Nothing To Do” onmiskenbaar een Kings of Leon nummer is, merken we hier iets op waar we niet helemaal de vinger op kunnen leggen, maar wel bijzonder aangenaam in onze oren blijft nasuizen.

Can We Please Have Fun verschijnt op 10 mei.

Facebook / Instagram / X / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kings of Leon - Can We Please Have Fun (★★★½): Terug op het juiste spoor

De Amerikaanse rockband Kings of Leon bestaat al ruim vijfentwintig jaar en heeft gedurende die tijd de ups en downs van de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Split Screen"

Het was je misschien een beetje ontgaan, maar Kings of Leon heeft zowaar nog eens een radiohit te pakken. Comebacksingle “Mustang” bracht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Mustang"

Er was een tijd waarin Kings of Leon bijna elk jaar de Main Stage van Rock Werchter kleur gaf, maar de laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.