Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon – “Split Screen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was je misschien een beetje ontgaan, maar Kings of Leon heeft zowaar nog eens een radiohit te pakken. Comebacksingle “Mustang” bracht een ruwer, zelfs postpunkachtig geluid met zich mee, waardoor de Amerikanen toch vooral een paar albums met een voorgekauwde sound lijken door te spoelen. De discografie van de broers en hun neefje mag dan wel vol hits zitten, uit recentste langspeler When You See Yourself is het toch moeilijk nog een nummer op te noemen. Het ziet er met andere woorden dus weer goed uit, zeker nu ook opvolgsingle “Split Screen”, dat ook op hun aankomende plaat zal staan, cool klinkt.

Het ruwere randje heeft Kings of Leon voor die nieuwste creatie enigszins achterwege gelaten, al doet het woordje ‘rustig’ ook wel afbreuk aan “Split Screen”. Met meer dan vijf minuten op de klok zou je echter wel denken dat er tijd genoeg is om op te bouwen richting een ontploffing, maar niets is minder waar. Het gaat de Amerikanen vandaag namelijk eerder om de reis in plaats van de bestemming, waardoor de single vooral voortkabbelt op een bedje van typische Kings of Leon-geluiden. Caleb Followill heeft nu eenmaal een gigantisch herkenbaar stemgeluid, de riffjes van zijn familieleden herkennen we ondertussen ook uit de duizend. Cool klinkt het alleszins zeker, want “Split Screen” kan het best vergeleken worden met een felle zonsondergang na een intense dag.

Can We Please Have Fun verschijnt op 10 mei.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Nothing To Do"

Na bijna een kwarteeuw doet de naam Kings of Leon nog steeds een vonkje enthousiasme ontvlammen wanneer we die horen. Eind februari…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Mustang"

Er was een tijd waarin Kings of Leon bijna elk jaar de Main Stage van Rock Werchter kleur gaf, maar de laatste…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.