Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single swim school – “Seeing It Now”

© Rory Barnes

Frisse bandjes op overschot aan de andere kant van het Kanaal, al is swim school er eentje dat wij al langer in de smiezen hebben. Het viertal slankte in haar nog jonge bestaan af tot een drietal en ondertussen staan er ook evenveel ep’s op de discografie. Nu is daar eindelijk ook de doorbraak. Komende zomer staan er namelijk heel wat mooie festivals op de planning, met een doortocht op Reading & Leeds als paradepaardje. Het is de band dan ook van harte gegund, want single “Give Me A Reason Why” galmt al enige tijd door onze gehoorkanalen.

Deze nieuwe “Seeing It Now” maakt de gelijknamige ep, waarop ook eerder genoemde single staat, compleet. swim school scheurt op die recentste creatie wat minder, maar laat wel de meer melancholische invloeden toe in haar sound. Op die manier ontstaat er een ruw indiegitaargeluid op een bedje van dromerigheid, wat ervoor zorgt dat de stem van frontvrouw Alice Johnson alleen maar intenser binnenkomt. Zeker als de band tegen het einde nog eens alle registers opentrekt, is het even naar adem happen. De Britten gaan met andere woorden hard zonder hard te klinken; iets wat perfect bij hen past.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2178 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single swim school - "Give Me A Reason Why"

Het blijft ons vooralsnog een raadsel waarom swim school nog geen groter publiek wist te bereiken, aangezien het drietal alles heeft om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single swim school - "delirious"

Als we het hebben over jong talent, dan wordt er vaak gekeken richting het Verenigd Koninkrijk. Dat is ook nu het geval,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single swim school - "kill you"

Als jonge, veelbelovende band is het vandaag de dag vooral taak om relevant te blijven, al had dat bij het Schotse swim…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.