Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bobbi Lu – “Vacuum”

© CPU – Joost Van Hoey

De toen nog piepjonge Lucy Ryan, aka Bobbi Lu, stak een decennium geleden de Noordzee over voor haar geliefde en settelde zich in Brugge. Al snel bleek ze te kunnen aarden op Belgische bodem, want sindsdien leverde ze al enkele indrukwekkende prestaties. Dat zorgde er niet enkel voor dat ze twee jaar geleden tussen onze Grote Beren van Morgen belandde, ze mocht zichzelf ook een van de laureaten van Sound Track noemen. Daarbovenop verzorgde ze het voorprogramma van artiesten als The Haunted Youth, Sylvie Kreusch en Arsenal en mocht ze reeds ervaren hoe het voelt om in een uitverkochte zaal te spelen. Haar debuutsingle “Metaphwore” en opvolger “Pretty Planet” werden zeer goed onthaald op verschillende Europese radiozenders. Dat is nog niet alles; haar derde single “Zoo Interaction” was te horen in de laatste aflevering van de geprezen serie De Club.  Nu prijkt er met “Vacuum” een vierde single op Ryans discografie. Het houdt maar niet op, want in oktober komt de zangeres met haar debuutalbum.

Zoals we eerder hoorden, brengt de bedroom producer in “Vacuum” opnieuw een duistere, feeërieke sensatie naar voren. Op het eerste gehoor vermoeden we dat het om een hoopvol nummer gaat en dit door de vredige harmonie tussen het lichte gitaargetokkel en een piano die oh zo subtiel bespeeld wordt. Die misleiding trekt ons moeiteloos mee in een neerwaartse spiraal. Een onheilspellende melodie zet de opbouw van de song in. Ryans stem klinkt teder en vederlicht, maar wordt na ruim anderhalve minuut overgoten met een spookachtig effect. De intensiteit neemt af in de laatste minuut, waarin het gezang ophoudt en gitaar en piano de song samen tot een einde brengen. Ondanks haar somberheid, vloeit de song zo soepel ineen dat die eigenlijk al voorbij is voor we het beseffen. Dat bedoelen we alleen maar in de goede zin; na het nummer een aantal keren te beluisteren, zijn we nog steeds in de ban.

Dit najaar brengt Bobbi Lu haar eerste album uit.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club - "Atlas" (feat. Bobbi Lu)

In de vijf jaar dat The Christian Club bestaat, wist het al enkele hoogtepunten te bereiken. In 2021 verdiende het een plaatsje…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.