Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bobbi Lu – “Pretty Planet”

©️ CPU – Joost Van Hoey

De kans is groot dat als je in ons Belgenlandje afgelopen jaar al eens een concert bezocht, je Bobbi Lu live aan het werk hebt gezien. Lucy Ryan ruilde in een vorig leven het Verenigd Koninkrijk in voor het pittoreske Brugge en sindsdien ging het pijlsnel voor de jongedame; we bekroonden haar tot ‘Grote Beer van Morgen 2021‘, ze werd een van de laureaten van Sound Track West-Vlaanderen, tekende een contract bij Mayway Records (o.a. The Haunted Youth en DIRK.) en bracht niet zo heel lang geleden als kers op de taart een fantastische debuutsingle uit in de vorm van “Metapwhore“. Dat was meteen ook het eerste voorsmaakje van een nog aan te kondigen debuutplaat, waar ook dit nieuwe “Pretty Planet” deel van zal uitmaken.

Het is natuurlijk altijd moeilijk om niet de vergelijking op te zoeken met de vorige release, maar als we het dan toch moeten doen, dan moet gezegd dat deze nieuwste creatie een fikse energie-injectie heeft toegediend gekregen. De vlam schiet namelijk al snel in de plan bij “Pretty Planet”, want op een bedje van onheilspellende elektronica neemt Bobbi Lu al snel zelf het voortouw, waarna ook een reeks gitaarriffs en een strakke drumlijn hun intrede doen. Je merkt dus dat het er nogal groots aan toegaat, en dat heeft alles te maken met het feit dat de Brits-Brugse elektronica moeiteloos weet te vermengen met de klassieke rockelementen; iets wat nog niet al te vaak gedaan werd binnen onze landsgrenzen, althans op deze manier. Met “Pretty Planet” levert Bobbi Lu met andere woorden een innemende song af, die het beste doet vermoeden voor de toekomst.

Op donderdag 1 juni staat Bobbi Lu in Snuffel Backpacker Hostel in Brugge, in het kader van Stoemp! on Tour.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1764 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

MEYY @ Les Nuits Botanique (Grand Salon): Betoverende spreuken, sensuele melodieën en elektronische beats

Het jaarlijkse startschot van het Belgische festivalseizoen wordt gegeven in Brussel en wel met Les Nuits Botanique. Dat festival loopt inmiddels op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Bobbi Lu - "Metapwhore"

Vorig jaar stelden we Bobbi Lu voor als een van ‘De Grote Beren van Morgen‘ nadat ze eerder ook al als een…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.