Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single One Step Closer – “Orange Leaf”

De Amerikaanse hardcoreband One Step Closer is de laatste tijd aan een sterke opmars bezig. Met een eigenwijze mix van hardcore, emo en iets oudere rock weten de heren uit Pennsylvania zich steeds meer te profileren in de hardcorewereld. Vooral de eerste singles van hun nieuw album All You Embrace, dat op 17 mei 2024 via Run For Cover Records zal verschijnen, weten te scoren. “Leap Years” en “Giant’s Despair” werden reeds als voorproefjes gelost, en zijn opvallend genoeg een pak toegankelijker voor het grotere publiek dankzij veel cleane zang. Ook de invloeden vanuit emo en 90’s rock nemen een prominentere plaats in.

Ook de derde single “Orange Leaf” gaat lustig op hetzelfde elan verder. One Step Closer schotelt ons opnieuw een sterk, melodieus nummer voor. In het begin krijgen we vooral een song te horen die erg emo klinkt, met een herkenbare en toegankelijke zanglijn. Samen met de softe instrumentatie krijgen we een meezingbaar geheel die ons van bij het begin meeneemt. Naar het einde toe wordt het allemaal wat chaotischer en krijgt het nummer de energiekick die het nog nodig had. Hiermee bewijst One Step Closer opnieuw dat zij de grenzen van het genre durven op te zoeken. Het resultaat is een erg fijne single die een breder publiek zal weten te bekoren.

All You Embrace komt uit op 17 mei, en op 1 juni 2024 valt One Step Closer te bewonderen in Kavka Oudaan in Antwerpen, samen met Dynamite, Delinquency en Static Vision.

Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anxious - "Let Me"

Anxious een label geven is een onbegonnen werkje. Als we afgaan op de parade aan singles die we reeds te horen kregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.