Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anxious – “Let Me”

© Mitch Wojcik

Anxious een label geven is een onbegonnen werkje. Als we afgaan op de parade aan singles die we reeds te horen kregen van hun aanstaande debuutalbum Little Green House, is Anxious een soort hardcoreband, een soort emoband, een soort poppunkband of zelfs een soort powerpopband. Op deze “Let Me” leunt Anxious echter enorm naar hun hardcore kant en krijgen we ze van hun stevigste kant te horen.

Na een korte gitaarintro valt de drum in en worden we direct op tempo gebracht. Na David Bello van The World Is A Beautiful Place And I Am No Longer Afraid To Die in “In April”, krijgen ze deze keer de assistentie van Pat Flynn van Fiddlehead en Have Heart op vocalen. Het spel tussen beide zangers zorgt voor een groter reliëf dan dat bij de eerdere singles onze oren kruiste. De band blijft de catchy hooks en snedige riffs bovenhalen en zorgt met de nodige intensiteit dat deze “Let Me” nooit stilvalt. Aangezien de heren uit Fairfield County komen, kunnen we moeilijk spreken van de typische midwestern emo rock. Noem het gerust southwestern hardcore. Bij vlagen doet het ons allemaal een beetje denken aan tourgenoten Knuckle Puck of Touché Amoré en dat is toch een mooi compliment.

Het debuut verschijnt op 21 januari via Run For Cover Records en zal tien nummers bevatten. Afgaande op de singles “In April”, “Growing Up” en nu deze “Let Me” belooft Little Green House een gevarieerde hedendaagse punkrock/hardcoreplaat te worden.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single One Step Closer - "Orange Leaf"

De Amerikaanse hardcoreband One Step Closer is de laatste tijd aan een sterke opmars bezig. Met een eigenwijze mix van hardcore, emo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anxious - "Down, Down"

Weinig genres vatten zo goed de sfeer van een donkere herfstdag als emo. Net op tijd voor die druilerige momenten brengt Anxious…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.