FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

© CPU – Nathan Dobbelaere

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft het einde alvast een knalfeest te worden. Pukkelpop lijkt af te stevenen op een hopeloos uitverkochte editie, met alleen nog dagkaarten beschikbaar voor zondag 18 augustus. Vorige maand breidde de organisatie in Kiewit de affiche uit door toevoeging van The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en nog 29 andere acts. Nu volgt ze hetzelfde stramien, maar met 34 acts waarvan voor elk podium verspreid over het weekend – met voorlopige uitzondering van donderdag – wel iets smakelijks te vinden is.

Andromedik heeft afgelopen weekend van de Trix zijn eigen huisfeestje gemaakt. Op vrijdag 16 augustus zal hij met zijn stevige drum-‘n-bass beats de Boiler doen overkoken. Diezelfde dag kunnen we verder grooven bij Artemas (momenteel overal te vinden met zijn hit “i like the way you kiss me“) en Dizzee Rascal. Voor degenen die echter iets meer melodisch en diepgaand willen, bieden Cellini (live), Nieve Ella en het Wasia Project verlichting. Flansie en MCR-T bevinden zich tussen beide werelden, maar ook zij weten hoe ze een alternatief feest moeten opzetten. Voor knetterend gitaarwerk kijken we reikhalzend uit naar SLIFT. Deze Franse psychedelische rockband heeft eerder al de Ancienne Belgique doen daveren, en dat zal bij de Backyard niet anders zijn. Wegens andere tourverplichtingen blijft Denzel Curry helaas in de Verenigde Staten.

Op zaterdag zien we opnieuw een Belgische top-dj in de Boiler: Amber Broos. Ze wordt vergezeld door de Nederlandse trancetechno-koningin KI/KI. Kevin de Vries vertegenwoordigt de Berlijnse scene. Voor andere internationale genres kunnen we op de 17e dichter bij huis kijken. JAZZ BRAK, Kleine Crack & Slagter en Blck Mamba verkennen elk op hun eigen manier de basisprincipes van de hiphop. Berre doet hetzelfde voor het singer-songwritergenre, zij het met een iets commerciëlere toets. Indierockliefhebbers kunnen genieten van de opkomende sterren English Teacher, New West, Wunderhorse en Grandson. Het feest begint op de Main Stage met Snelle, en Meg10 zal de booth laten schudden.

Gitaren schallen op zondag! De Backyard wordt overspoeld door de scheurende riffs van Hot Milk, Jesus Piece en MSPAINT. Voor de warmere klanken richten we ons op Glass Beams en Future Utopia. Zonder twijfel zal er nog meer gedanst en gezweet worden op de muziek van Becky Hill, Channel Tres en onze eigen Bolis Pupul. Het dansbare feest op zondag wordt verzorgd door Ahahadream, Bibi Seck, DEBBY Friday en I. Jordan. Via deze 34 acts laat Pukkelpop duidelijk zien wat dit clubseizoen of de charts heeft overtroffen. Zowel allround muziekliefhebbers als specifieke genrezoekers en/of sfeerbezoekers worden rijkelijk bediend. Twijfelaars hoeven dus niet langer te aarzelen om op zijn minst op zondag naar Kiewit af te reizen.

Er is geen wachtlijst voor de uitverkochte dagen. Enkel voor zondag en Camping Chill zijn er nog een aantal tickets over. Meer informatie vind je op de website van Pukkelpop.

Een overzicht per dag (in alfabetische volgorde):

Donderdag 15 augustus: TBA

Vrijdag 16 augustusAndromedik – Artemas – Bad Nerves – Blondshell – Cellini (live)  – DIKKE – Dimension –  Dizzee RascalFlansie – Folamour – Fontaines D.C. – Fred again.. – Hedex – Inhaler – J Hus – Jorja Smith – Joy Anonymous – KETTAMA – Maisie Peters – Mannequin Pussy – MCR-T – METTE – Nieve Ella – Romy– Sigma (DJ Set) – SLIFT – Soulwax – Stormzy – Sylvie Kreusch – The Kills – Thee Sacred Souls – Tom Grennan – Wasia Project

Zaterdag 17 augustus: Ada Oda – Amber Broos –  Amenra – Barry Can’t Swim – Baby Queen – BerreBlck Mamba –  Brutalismus 3000 – Boys Noize – Charlotte De Witte – Confidence Man – Dead Poet Society – English Teacher – Enter Shikari – Flogging Molly – Goldband – Hudson Mohawke B2B Nikki Nair – JAZZ BRAKKevin de Vries –  KI/KI –  Killer Mike – Kleine Crack & Slagter – Malugi – Meg10 – Miles Kane – Model/Actriz – Mount Kimbie – Nation Of Language – New West – RAYE – S10 – Sam Smith – Sextile – Skrillex – Snelle – Solomun -The Vaccines – Wunderhorse – YĪN YĪN

Zondag 18 augustus: Ahahadream – Anetha – Becky HillBibi SeckBolis Pupul – Chalk – Channel Tres – Crystal Fighters – Fat Dog – Future UtopiaGlass BeamsHot MilkI. Jordan – Indira Paganotto – Isaac Roux – Jessie Murph – Jesus Piece – Lionheart – MEAU – MEROL – MSPAINT – Motionless In White – Overmono – Patrick Mason – Pommelien Thijs – Ramkot – Rise Against – salute – Sampa the Great – Sugababes – The Haunted Youth – The Offspring – The Smile – Queens of the Stone Age – Yussef Dayes

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Future Utopia - "Stars Align"

Het gezicht achter Future Utopia is dat van Fraser T. Smith. Dat pseudoniem draagt hij nu zo’n vier jaar, maar zijn bekendheid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mall Grab – “Long Story Short” (feat. Flansie & Sunnysoposted)

In de hedendaagse house- en technowereld is producer Mall Grab een fraaie carrière aan het opbouwen. Met schijven zoals “Liverpool Street In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wunderhorse - "July"

De naam Wunderhorse doet al enige tijd de ronde, maar staat nu eindelijk echt op de rand van een grote doorbraak. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.