Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA – “Ben Anlamam”

© CPU – Nathan Dobbelaere

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders. Binnen iets meer dan een week verschijnt namelijk het eerste volwaardige album van haar muzikale project ILA, en dat wil toch al iets zeggen. Het drietal scoorde al wat bescheiden hitjes, maar nu de focus ligt op recente singles als “All Again” en “Make It Easy” lijkt er toch vooral een verademing te zijn gekomen in de sound. Ietwat elektronischer, een beetje gladder, maar daarom helemaal niet minder goed. Integendeel zelfs, ILA scoorde wat ons betreft al twee op twee, en ook deze nieuwe “Ben Anlamam” lijkt te volgen.

Het is echter wel een specialleke, die nieuwste creatie van het drietal, want voor het eerst doet de band het volledig in het Turks. Tekstueel begrijpen we er dus bitter weinig van, maar het feit dat het nummer gaat over het verwerkingsproces rond de recente aardbeving die het geboortedorp van Ciceks vader verwoestte, brengt wel een zekere vorm van emotionele kracht met zich mee. De stem van de frontvrouw wordt daardoor iets ruwer, het geheel raakt wat dieper. “Ben Anlamam” voelt als een schreeuw van opluchting vanuit een zwarte rookwolk, maar evengoed als eentje van radeloosheid. De titeltrack betekent, althans volgens de betere vertalingswebsite, iets als ‘Ik weet het niet’, wat ons vermoeden bevestigt. ILA brengt met andere woorden muzikale power en tekstuele emotie samen in een drie minuten durend bommetje, wat die maximumscore nog wat kracht bijzet.

Ayna verschijnt op 26 april via PIAS. Op 2 mei staat ILA in Trix in Antwerpen, op zaterdag 3 augustus op Suikerrock.

Facebook / Instagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ILA - Ayna (★★★): Proces met groeipijnen

De Limburgse band ILA bestaat nu een half decennium. Daarin legde de groep letterlijk en figuurlijk al een heel parcours af. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Make It Easy"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.