Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA – “Make It Easy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het drietal uit elkaar was gegaan; integendeel. Na het succes bij De Nieuwe Lichting en talloze bijbehorende concerten dook de groep opnieuw de studio in. En nu is het resultaat daar: binnenkort verschijnt het langverwachte debuutalbum Ayna in de winkels. Van dit album hebben we al kunnen genieten van “All Again“, een zeer goed ontvangen eerste single die ILA een vernieuwde sound gaf. En nu, enige tijd later, komt de opvolger in de vorm van “Make It Easy”.

En daarmee zet ILA vooral de lijn van hun vorige single voort. Een goede drive en fuzzy gitaren zijn aanwezig, maar wat vooral opvalt is de dromerige sfeer die door het geheel heen zweeft. Het is een combinatie die vandaag de dag nog steeds aanspreekt, vooral wanneer het trio in het refrein een tandje bijzet, waardoor het zinnetje ‘Baby, make it easy’ subtiel in je gehoorkanalen wordt geplant. Met hier en daar nog een gitaarintermezzo blijkt “Make It Easy” opnieuw een klassieke ILA-sound te bevatten, maar toch op een manier die we nog niet vaak hebben gehoord. Dat noemen we dan natuurlijke groei van een band, een proces dat dit trio duidelijk goed onder de knie heeft.

Ayna verschijnt op 26 april via PIAS. Op 2 mei staat ILA in Trix in Antwerpen, op zaterdag 3 augustus op Suikerrock.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2145 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ILA - Ayna (★★★): Proces met groeipijnen

De Limburgse band ILA bestaat nu een half decennium. Daarin legde de groep letterlijk en figuurlijk al een heel parcours af. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Ben Anlamam"

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.