Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HIPPOTRAKTOR – “Stasis”

© CPU – Karen Van Lierde

HIPPOTRAKTOR werkt sterk aan haar nieuwe album. Het Mechelse kwintet stampt al jaren stevig doorheen het Belgische metallandshap en kwam in 2021 met hun debuutplaat Meridian aanzetten. Een schot in de roos, want met die schijf onder de arm wist de groep een plekje te verzilveren op festivals als Samhain, Les Nuits Botanique en Graspop. Een vervolg kon eigenlijk niet uitblijven, dus brengt de band binnenkort met Stasis hun langverwachte tweede album uit. Hoe die precies gaat klinken weten we nog niet, maar HIPPOTRAKTOR kennende zal het wel weer een oorwassing van jewelste worden. En daar is na “Silver Tongue” titeltrack “Stasis” het levende bewijs van.

“Stasis” maakt vooral aan diepe indruk tijdens de zang. Waar Stefan de Graef in Psychonaut vooral zijn grunts laat horen en de zuivere zang aan zijn kameraad Thomas Michiels overlaat, is hij als frontman van HIPPOTRAKTOR zeker niet vies om zijn cleane stem boven te halen. Zo toont hij tijdens de bijna acht minuten durende epos flink zijn zangtalent en gooit hij doodsimpel de ene na de andere zuivere uithaal eruit. “Stasis” zou geen HIPPOTRAKTOR nummer zijn als het niet zo nu en dan schuurt, dus gooit de Mechelaar er met enige regelmaat een schreeuw alsof hij levend gevild wordt. Voeg daar nog een aantal stevige gitaren aan toe en de band tovert als een ware chefkok een verfijnd culinair meesterwerk uit zijn hoge hoed. Debuutplaat Meridian was al fijn, maar het lijkt er steeds meer op dat Stasis enkel maar beter gaat worden.

Stasis ligt vanaf 7 juni via Pelagic Records in de schappen. De platenmaatschappij organiseert later dit jaar Pelagic Fest in Maastricht, waar HIPPOTRAKTOR ook op de poster staat.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HIPPOTRAKTOR - "Renegade"

Het Mechelse progressive- en postmetalcollectief HIPPOTRAKTOR is opnieuw klaar om brokken te maken. De band startte ongeveer zes jaar geleden als trio,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 2): Riffs, radio en regen

Na een meer dan degelijke eerste dag, kon Rock Herk eigenlijk niet meer stuk. Dag twee sprak op papier iets meer tot…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.