Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phish – “Evolve”

© Danny Clinch

Volgende week begint Phish aan een reeks concerten in de Sphere in Las Vegas, de gigantische bolvormige muziektempel waar U2 eind vorig jaar en begin dit jaar in totaal veertig concerten gaf. Dat Phish in Amerika een immens grote band is moge dus wel duidelijk zijn, terwijl de jamband hier nooit echt een grote doorbraak genoot, waardoor je ze met bijvoorbeeld The Grateful Dead kunt vergelijken. Op een Belgisch concert van Phish lijken we dus niet te moeten hopen, maar we kunnen ons binnenkort wel troosten met een nieuw album van de Amerikanen. Evolve verschijnt namelijk op 12 juli en is de opvolger van Sigma Oasis dat vier jaar geleden verscheen.

De leadsingle en tevens ook het titelnummer van dat nieuwe album opent met met clean gitaarspel en oppeppende drums, die al snel worden vergezeld door de zachte stem van Trey Anastasio. De kenmerkende vocale harmonieën tussen de bandleden van Phish zijn zoals altijd uiterst verzorgd, terwijl de instrumentatie van “Evolve” zich voortdurend lijkt te ontwikkelen met korte pianointermezzo’s, vrolijke strijkers en een fraaie gitaarsolo. In zijn totaliteit is het een mooie single, die ons doet afvragen welke offers we moeten maken om Phish ooit nog eens in Europa aan het werk te kunnen zien.

469 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Phish – “Evolve”

De reeks van concerten die Phish in de Sphere in Las Vegas liggen inmiddels al meer dan een maand achter de rug,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sub Focus - Evolve (★★★): Een subtiele focus op de roots

Nog geen twee weken geleden dook hij de kelder van Kompass Klub in en gaf hij de bezoekers van de Londense nachtclub…
AlbumsRecensies

Imagine Dragons - Origins (★★★★): Terug naar hun eigen origin?

Een dik jaar na hun hitplaat Evolve is Imagine Dragons terug met twaalf (of vijftien op de deluxe-editie) gloednieuwe nummers op hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.