Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & Warren Ellis – “Song for Amy”

© CPU – Jan Van Hecke

Binnenkort verschijnt er een nieuwe plaat van Nick Cave & The Bad Seeds, maar dat weerhoudt de zanger er niet van om ook met soloprojectjes bezig te zijn. Momenteel staan er enkele porseleinen beeldjes van de Australiër tentoongesteld in Brussel, maar hij blijft in de eerste plaats een muzikant en brengt deze week ook een nieuw solonummer uit. Dat Nick Cave emotionele songs kan schrijven, wisten fans al lang, van “Bright Horses” en “Into My Arms” tot “I Need You” en “O Children”; de man slaagt er heel vaak in ons te raken, en op zijn nieuwe nummer doet hij dat gewoon opnieuw.

“Song for Amy” gaat, zoals de titel al een beetje weggeeft, over Amy Winehouse. De Britse zangeres die ons veel te vroeg verlaten heeft en met Back to Black een van de beste platen ooit heeft uitgebracht, krijgt binnenkort haar eigen biopic. Op de soundtrack van die film zullen er uiteraard heel veel nummers van Amy Winehouse verschijnen, maar Nick Cave schreef er ook een heleboel nieuwe muziek voor, dat ook op een album met soundscapes komt te staan.

Dat het een intieme songs zou worden, was te verwachten, maar toch weet Nick Cave te verrassen met het dromerige getokkel en de zachte strijker tijdens de eerste dertig seconden van “Song for Amy”. De kalmte eist stilte op en wanneer het zachtjes en teder iets voller gaat klinken, lijkt de stem van Cave te balanceren op een koord. ‘You say it’s time, but I will love you anyway’ zijn de poëtische woorden die binnenkomen op een liefdevolle en tegelijk hartverscheurende manier. ‘Love gives everything, just to take it away’ komt nog harder binnen terwijl de muziek ons meeneemt naar hogere sferen waar tranen niet uitgesloten zijn. Het lied gaat niet expliciet over Amy Winehouse, dus de rouwende boodschap kan evengoed worden toegepast op een zopas overleden naaste of een ex-geliefde. Hoe dan ook is dit een nummer dat op de schoonst mogelijke manier door merg en been gaat. Om stil van te worden.

Vandaag verschijnt de film over Amy Winehouse in het VK, in België komt hij op 24 april in de zalen. Nick Cave brengt op 30 augustus met The Bad Seeds een nieuwe plaat uit en staat op 30 en 31 oktober in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1212 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skepta & Amy Winehouse - "Can't Play Myself (A Tribute To Amy)"

Skepta gaf zijn visitekaartje al af binnen het grime/rapgenre als een van de bekendste rappers van Groot-Brittannië, met onder andere streamingsvangers als…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.