Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goodbye June – “The Hard Way”

© Rachel Deeb

Voor de noemer van ’70s blues rock revival’ kwamen er de laatste tien jaar al enkele bands in aanmerking om dat label te ontvangen. Denk maar aan Greta Van Fleet, Dirty Honey en Rival Sons. Ieder van deze bands probeert de fakkel over te nemen die vijftig jaar geleden aangestoken werd door de bandleden van Led Zeppelin, Guns N’ Roses en AC/DC. Zo ook Goodbye June, een hardrock / bluesgroep uit Nashville die – vrij logisch, gezien hun thuisbasis – doorheen hun loopbaan telkens wat country- en bluegrassinvloeden leek uit te stralen. De groep bracht al drie albums uit, waarvan het laatste uit 2022 dateert. Vandaag brengt het drietal de eerste single van nieuwe plaat Deep in the Trouble op de markt: “The Hard Way”.

In eerste instantie lijken we met “The Hard Way” wat terug te keren naar die Nashville invloeden. Bij de eerste dertig seconden zetten we ons spontaan in linedanceformatie door het ‘stomp-clap’ drumritme, maar vlug neemt het nummer een interessantere wending. De gitaarriffs vliegen ons langs de oren en vooral de swingende drumpartij valt hier goed in de oren. Terugkerende factor in de muziek van Goodbye June blijft steeds de kenmerkende, raspige stem van frontman Landon Milbourn die het nummer wat extra ballen geeft. Vooral in het refrein naar het einde toe durft hij met zijn stembanden fel uithalen. Aan karakter in “The Hard Way” is er dus geen gebrek. Toch bewijst te band niet alleen goed op hun instrumenten te kunnen rammen en zit er wat dynamiek in het nummer; iets wat bijvoorbeeld geïllustreerd wordt door de rustigere bridge-stukken met slidegitaar.

We kunnen dus besluiten dat Goodbye June ondertussen weer wat matuurder is geworden en dat ze langzaam maar zeker hun eigen sound hebben weten vinden. “The Hard Way” is dus een boeiend nummer dat ons doet uitkijken naar de release van de langspeler waartoe het behoort. Op tourdata in Europa blijft het eveneens nog wachten.

Deep in the Trouble verschijnt op 28 juni.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

28 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Bugg – “Zombieland”

Jake Bugg heeft in zijn carrière verschillende muzikale uitstapjes gemaakt. Waar hij in het begin vooral bekend stond om een fijne afwisseling…
AlbumsRecensies

Dea Matrona - For Your Sins (★★★): Pittige braafheid

We mogen stellen dat het Dea Matrona best wel voor de wind gaat. Het Noord-Ierse bluesrockduo gevormd door Mollie McGinn en Orláith…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grace Bowers & The Hodge Podge – "Tell Me Why U Do That"

Grace Bowers is een zeventienjarig toptalent en gitaarvirtuoos in de maak. Ze ontbolsterde tijdens de covidperiode via sociale media en kan sindsdien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.