Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Neutrals – “Wish You Were Here”

Neutrals is een band uit de baai van San Franscisco, Californië en in 2019 bracht de band als eerste langspeelplaat Kebab Disco uit. Met kebab en disco heeft die plaat weinig te maken, met rock des te meer. Echter over spijs en drank schrijven we niet. Neutrals speelt poprock met hier en daar een hoekje of twee af. De sound lijkt enigszins op die van The Lemonheads, maar bij Neutrals is de muziek omgeven door de zang van Allan McNaughton die heel Schots klinkt. Je zou als luisteraar nooit denken dat deze muziek werd geproduceerd in de warme zon van Frisco Bay, maar eerder in een koudefront in Glasgow. Nu krijgen we met nieuwste single “Wish You Were Here” een vervolg op de ep Bus Stop Nights die in 2022 het levenslicht zag.

Op “Wish You Were Here” zingt McNaughton over de liefde op vakantie en sangria’s drinken met de vrouw of man van je dromen, of toch op dat moment. En dan wil je als dolverliefd kalf uiteraard niet naar huis, je papa en mama of naar je baas gaan. Dan maar hopen dat dat vakantielief niet gaat lopen met de eerste de beste van het animatieteam. Neutrals maakt het zich niet al te ingewikkeld qua instrumentarium. Reken gewoon op een drumstel, een gitaar en een basgitaar. Het klinkt misschien allemaal een beetje puberaal, maar eigenlijk maakt Neutrals gewoon dikke fun. En daar draait het toch om in het leven. Het is ongecompliceerde popmuziek met een banale tekst en dat is dik ok. Neutrals maakt er iets tof van en dat is soms de enige de bedoeling van muziek.

Op 31 mei komt de verse plaat New Town Dream in de rekken te liggen.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.