Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Gibbons – “Reaching Out”

Beth Gibbons kennen we voornamelijk als de zangeres van Portishead, bekend van klassiekers als “Glory Box” en “Roads“. Je zou haast gaan vergeten dat de zangeres haar stem maar op zeldzame momenten laat horen, want de discografie van Portishead telt slechts drie albums, terwijl ze daarnaast ook enkel te horen was op haar plaat samen met Rustin Man. Nu komt de reeds 59-jarige zangeres met Lives Outgrown, dat op 17 mei verschijnt, toch nog met een echt soloalbum op de proppen. We kregen reeds de fraaie comebacksingle “Floating On A Moment” en nu komt daar met “Reaching Out” een tweede bij, die misschien wel nog indrukwekkender is dan de eerste.

De nieuwe single opent meteen met opzwepende en vrij experimentele instrumentatie, die met vlagen wat doet denken aan die van Tom Waits op Rain Dogs. Al snel schakelt Gibbons een versnelling hoger en neemt de intensiteit van de muziek mede door toedoen van trompetten toe, terwijl de eeuwig ijzige en innemende stem van Gibbons het geheel tot een wel erg beklijvend geheel maakt. “Reaching Out” had net zo goed een lied kunnen zijn voor een epische achtervolgingsscene in de nieuwe James Bond, maar is vooral een ijzersterke single van Beth Gibbons.

Lives Outgrown verschijnt op 17 mei. Op 6 juni staat Beth Gibbons in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

454 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beth Gibbons - Lives Outgrown (★★★★★): Beth Grand Cru

Meer dan een decennium hebben we er op moeten wachten, maar daar is dan eindelijk Lives Outgrown, het eerste volwaardige soloalbum van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Gibbons - "Floating On A Moment"

Beth Gibbons is voor velen vooral bekend als de stem van Portishead, de Engelse formatie die triphop mee in de jaren negentig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.