Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Gibbons – “Floating On A Moment”

Beth Gibbons is voor velen vooral bekend als de stem van Portishead, de Engelse formatie die triphop mee in de jaren negentig grootmaakte. Beth Gibbons is daarnaast ook een geweldige artieste die met haar soloplaat Out Of Season uit 2002 een cultklassieker bijeen zong. In 2019 bracht ze ook een uitvoering van de derde symfonie van de Poolse componist Henryk Gorecki uit, die meer bedoeld was voor fans van avant-garde en zwaardere klassieke muziek. Een constante bij Beth Gibbons is uiteraard haar onwaarschijnlijk mooie stem die klinkt alsof er een koor engelen in haar ziel is neergedaald.

“Floating On A Moment” is de nieuwe single die nu wordt uitgebracht. En alweer laat Gibbons horen wat een uitzonderlijke stem ze heeft gekregen. De song klinkt heel rijk en heel vol, maar blijft opvallend minimalistisch. We horen nog steeds dat Beth Gibbons een grootheid is geweest in het geringe, maar beladen genre dat triphop was. De song begint eenvoudig met een gitaarstukje, enkele pianonoten en gezucht op de achtergrond. Gibbons neemt daarop het voortouw en laat haar stem het werk doen boven het rustige instrumentarium. In de nieuwe song worden de instrumenten naar de achtergrond geduwd om de luisteraar ten volle te laten genieten van het talent van Gibbons. Het mooie is dat de zang en de muziek heel bescheiden klinken en dat de muziek op zich gewoon zijn ding lijkt te doen, alsof de noten en akkoorden gewoon uit de lucht kwamen neergedwarreld tijdens het componeren. “Floating On A Moment” laat ons inderdaad eventjes drijven in het ijle.

De stem van Beth Gibbons zal nog meer te horen zijn op Lives Outgrown, de nieuwe plaat die de wereld ingaat vanaf 17 mei. Beth Gibbons komt naar Cirque Royal in Brussel op 6 juni.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beth Gibbons – “Reaching Out”

Beth Gibbons kennen we voornamelijk als de zangeres van Portishead, bekend van klassiekers als “Glory Box” en “Roads“. Je zou haast gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.