Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wunderhorse – “Midas”

© Gabe Drechsler

Wunderhorse is een van de meest gehypete artiesten van de laatste paar jaar. Het viertal uit Engeland, dat aangestuurd wordt door Jacob Slater, brak al potten in de supportslots van Pixies en Fontaines D.C. en tourt op dit moment samen met Declan McKenna. In oktober viert de groep de tweede verjaardag van zijn debuutalbum Cub, dus werd het langzaamaan tijd om daar een vervolg aan te breien. Zo geschiedde: vandaag brengen Slater en co eindelijk een nieuwe single uit. Wie vooraf al in de commentsectie van hun sociale media ging kijken, zag ongetwijfeld al de smeekbedes van de vele fans die halsstarrig naar een releasedatum voor “Midas” vroegen. Op YouTube staan er bovendien al enkele clips van het nummer die al duizenden keren bekeken werden. Voor de hardcore fans is vandaag dus een reden om feest te vieren.

Gelukkig kunnen we hen alleen maar gelijk geven. Het nummer start met een aanstekelijke gitaarriff die snel gevolgd wordt door een upbeat, groovy drumpartij. Hoewel “Midas” slechts twee minuten en achttien seconden duurt, weet Wunderhorse toch een krachtig gevoel over te brengen: de algemene vibe die we muzikaal opvangen, ligt namelijk ergens dichtbij het betere werk van Iggy Pop. Het nummer zit vrij simpel in elkaar: dezelfde vier akkoorden worden steeds herhaald, maar wel begeleid door enkele mooie accenten met de ritmegitaar. Ook over de vocale productie is nagedacht: met behulp van echo’s en haperingen lijkt het alsof de zanger in een lege kamer staat te schreeuwen en krijgt het nummer een macabere ondertoon. Bij de liedtekst trekken we dan weer een parallel naar de schrijfkunsten van een jonge Bob Dylan. Wie in 2024 nog op zoek is naar gitaarrock met laagjes, moet bij Wunderhorse zijn.

“Midas” is dus een verfrissende rocker die Wunderhorse hopelijk op de radar zet bij nog meer muziekliefhebbers. Met de reputatie die de band – vooral in zijn thuisland – al heeft opgebouwd in de voorbije drie jaar, verwachten we nog meer adembenemende muziek. Op de aankondiging van een nieuw album blijft het nog wachten, net zoals op concertdata buiten het Verenigd Koninkrijk.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

27 posts

About author
Van alle markten thuis. Mag het nog iets meer zijn?
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wunderhorse - "July"

De naam Wunderhorse doet al enige tijd de ronde, maar staat nu eindelijk echt op de rand van een grote doorbraak. De…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Andromedik, Becky Hill, Wunderhorse, Channel Tres en meer naar Pukkelpop 2024

De paasvakantie is net voorbij, dus is ook de zomervakantie niet meer veraf. Hoewel de festivalzomer van 2024 nog moet losbarsten, belooft…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.