MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Dad Magic, Lintworm en The Muttons

Heb je tussen alle festivals door nog wat plaats in je agenda voor komende zomer? Dan hebben we goed nieuws, want we zijn bij Dansende Beren blij om een tweede jaargang van onze samenwerking met Bar Bricolage aan te kondigen. Samen met de organisatie aan de Gentse dokken organiseren we van mei tot en met september weer een maandelijkse concertavond, waarbij we drie beloftevolle bands in de kijker zetten; opnieuw helemaal gratis! Nadat vorig jaar onder meer The Christian Club, LIGHTSPEED en Ratmosphere de affiches kleur gaven, zullen Dad MagicLintworm en The Muttons op donderdag 9 mei de editie van 2024 op gang trappen met een spervuur aan het betere snaarwerk.

Een inkomticket is niet nodig, want onze concertavond is volledig gratis! Zet je op aanwezig op ons Facebook-evenement en mis geen enkel nieuws over deze muzikale avond.

Dad Magic

Je kent ze misschien al als een van onze ‘Grote Beren van Morgen’, dus eigenlijk is het helemaal niet zo verrassend dat we Dad Magic nog eens een duwtje in de rug willen geven. De posthardcoreband uit het Gentse is weliswaar al enige tijd aan een veroveringstocht bezig, en het volgende front dat het vijftal mag innemen is bij deze Bar Bricolage. Verwacht je aan een reeks stevige doch dansbare gitaren, heel wat geschreeuw en vooral tonnen energie. Hard én liefdevol: Dad Magic komt eraan!

FacebookInstagram / VI.BE

Lintworm

Een lintworm is iets wat je liever niet in je maag hebt, dus verdrijft de gelijknamige band die met alle gemak uit je lichaam. Het zelfgetitelde debuutalbum van het jonge viertal kreeg recent nog net geen vijfklapper van ons cadeau, en dat dankzij een evolutie van punk naar metal. Verwacht je daarentegen niet aan clichés, maar aan een verfrissende blik op genres van een band die er een sport van maakt om buiten de lijntjes te kleuren. Benieuwd hoe dat op het podium uitpakt!

Facebook / Instagram / VI.BE

The Muttons

Recent opende The Muttons nog het hoofdpodium van het nieuwe Get Out of My Garage-festival, waar ook wij een podium hostten. Dit keer mag het viertal het dus op onze stage doen, en als dat taferelen zoals in Charlatan opleverde, dan mag Bar Bricolage zich opmaken voor renovatiewerken! Op muzikaal vlak staat grunge centraal, de aanstekelijke energie volgt vanzelf. Na een selectie voor Humo’s Rock Rally, zijn in mei dus de Gentse dokken aan de beurt, en dat belooft een stevige bedoening te worden!

Facebook / Instagram / VI.BE

Wil je zelf op ons podium staan? Schrijf je dan in via onze VI.BE kans en wie weet sta jij wel op een van onze volgende concertavonden.

2123 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
AlbumsRecensies

Lintworm - Lintworm (★★★★½): FUUUUUUUUUCCCCKKKKKK!!!!!!!!!

Metalen subcategorieën roesten nogal vaak vast in zichzelf. Bands blijven vasthangen in een subgenre en een daarbij horende scene. Dit werd maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dad Magic - "Ego"

Het gaat onze ‘Grote Beren van Morgen‘ op dit moment prima voor de wind. Zo bracht MAVEE haar tweede ep Out of Time, mocht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.