Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects – “Seeing Red”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na lang teasen is Architects dan eindelijk terug met nieuw werk. De groep heeft zich in de jaren tien opgewerkt tot ware mastodonten van het metalcoregenre. Sindsdien staat hij bij iedere fan hoog op het lijstje. Echter koos de band vanaf het begin van dit decennium voor een andere richting en ging ze de radiovriendelijke kant op, al kwam dat voor de muziek niet altijd even goed uit. Na twee redelijke flaters van albums, waarbij vooral het in 2022 uitgekomen the classic symptoms of a broken spirit de plank volledig missloeg, is de band weer volledig terug met de nieuwste single “Seeing Red”.

Tijdens “Seeing Red” wordt het eindelijk weer eens rood voor de ogen van zanger Sam Carter. De frontman brult tijdens de intro als nooit tevoren en de welbekende blegh’s vliegen in het rond. Pas tijdens het refrein neemt de band gas terug en krijgen we weer de sound van afgelopen albums voor onze kiezen. Jammer, want dit nummer heeft alles in zich om terug naar de gloriedagen van de groep te gaan.

Architects trapt 2024 af met een Europese tour, waarmee ze ook de Benelux aandoen. Op 25 januari staat de band in de Lotto Arena en een dag later in de AFAS Live. Komende zomer headlinet de Engelse band ook Alcatraz Open Air. Het Kortrijkse metalfestival gaat door van 9 t.e.m. 11 augustus.

Facebook / InstagramX / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Curse"

Dat Architects toegankelijker is dan ooit, bewees de groep afgelopen januari wel tijdens zijn passage in de Lotto Arena. Het concert van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.