Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rainbow Kitten Surprise – “Overtime” (feat. Kacey Musgraves)

Ondanks dat ze vaak, al dan niet in hun genre, echt wel leuke muziek maken, raken sommige bands nooit echt vanonder de radar. Dat geldt ook al jaren voor Rainbow Kitten Surprise; honderden miljoenen streams door plekjes in Spotifyplaylists, maar in België bijvoorbeeld nooit verder geraakt dan de Club van Trix. En dat is ergens wel jammer, want zoals gezegd mag de dromerige indie van het Amerikaanse viertal er echt wel zijn. Zo ook de voorafgaande singles aan vierde studioalbum Love Hate Music Box. Voor de recentste, deze “Overtime”, kon de groep zelfs een samenwerking met naam en faam strikken: countrypopzangeres Kacey Musgraves.

Het is dan ook weinig verrassend dat er een vleugje country doorheen die single hangt, al gaat dat de band ook wel goed af. Een akoestische gitaar en wat dromerige extra’s zorgen voor een gemoedelijke sfeer, terwijl de stem van frontvrouw Ela Melo als een watervalletje je gehoorkanalen binnendruppelt. Haar diepere stemgeluid past, haast gek genoeg, perfect bij de zachte variant van Musgraves die er niet veel later bij komt kijken, waardoor “Overtime” een fijne afwisseling vormt tussen licht en donker. Rainbow Kitten Surprise komt met andere woorden met een nummer dat fijn wegluistert, zeker bij een fris lentezonnetje.

Love Hate Music Box verschijnt op 10 mei. Een weekje eerder, op vrijdag 3 mei, staat Kacey Musgraves in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kacey Musgraves - Deeper Well (★★★★): Een kantelpunt voor songwriting

Gehuld in cowboylaarzen en met haar gitaar onder de arm stelde Kacey Musgraves in 2013 haar debuutplaat Same Trailer Different Park voor….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "Too Good to be True"

Niet alleen Taylor Swift wist de stap van countrymuziek naar de popwereld te zetten, maar ook Kacey Musgraves wist moeiteloos beide werelden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kacey Musgraves - "Deeper Well"

Met haar Golden Hour wist Kacey Musgraves niet alleen de barrière tussen countrymuziek en de popwereld te doorbreken, maar mocht ze ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.