Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “I Can Never Be As Great As You”

© Devon Bristol Shaw

A Place To Bury Strangers blijft de laatste twee maanden zonder ophouden nieuw materiaal uitbrengen. De drie vorige singles waren “Change Your God“, “It Is Time” en “Chasing Colors“. De band brengt de nieuwe muziek eerst uit op authentieke 45-toerenplaatjes, voor het wereldwijde publiek de kans krijgt om de muziek te openen op de modernere kanalen. Met “I Can Never Be As Great As You” heeft de band ondertussen dus twee volwaardige, old-school singles uitgebracht die kunnen afgespeeld worden op een ouderwetse platendraaier.

Waar “Chasing Colors” opvallend melodieus was voor A Place To Bury Strangers blijkt de nieuwe song opnieuw eerder een geluidsmuur te zijn waar zelfs een decibelmeter zou op beginnen flippen. We vrezen in herhaling te vallen, maar het is gewoon een feit dat de muziek van de band uit New York lijkt opgenomen te zijn in een kil, verlaten en vooral reusachtig magazijn. A Place To Bury Strangers blijft overdonderen, en vooral het drumwerk van Sandra Fedowitz springt deze keer in het oog. Het is een geweldig drumpatroon dat ongetwijfeld de goedkeuring zou krijgen van Stephen Morris van wijlen Joy Division. De gitaarpartij is dan weer een dikke, vette muur van noise die versterkers doet lijden. A Place To Bury Strangers neemt weer dezelfde componenten uit de trukendoos, maar de band blijft dat wel mengen tot een knap en vooral overrompelend geheel. En zo blijven we benieuwd naar wat zal volgen de komende weken en maanden!

De motor van de band blijft stationair draaien en af en toe wordt er op het gaspedaal gedrukt, om zo nieuwe muziek uitgebracht te krijgen. De eindhalte zal The Sevens heten. Op 25 april speelt de band in De Muziekgieterij in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Don't Turn The Radio"

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Chasing Colors"

A Place To Bury Strangers bracht de laatste twee maanden al twee singles uit, namelijk “Change Your God” en “It Is Time“….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "It Is Time"

A Place To Bury Strangers, een band uit Brooklyn, heeft sinds 2007 al een heleboel langspeelplaten in zijn notitieboekje staan. Wie het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.