Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “It Is Time”

© Devon Bristol Shaw

A Place To Bury Strangers, een band uit Brooklyn, heeft sinds 2007 al een heleboel langspeelplaten in zijn notitieboekje staan. Wie het geluid van de band snel wil leren kennen, begint best bij de lp uit 2009, Exploding Head. Nadien kan er tussen jaartallen en langspelers gesurft worden. Als nieuwe of oude luisteraar zal je merken dat A Place To Bury Strangers vooral snoeiharde industrial fabriceert met uitlopers naar gothic, new wave en cold wave. De band kan in het midden geplaatst worden waar The Jesus & Mary Chain links gepositioneerd staat. Rechts van dat spectrum staan dan eerder bands als Fields Of The Nephilim en The Mission.

“It Is Time” is de nieuwe single die na “Change Your God” wordt uitgebracht. De beide singles kunnen, weliswaar enkel via de Amerikaanse kanalen, zelfs besteld worden als een authentiek 45-toerenplaatje. Het idee van de band is om nog meer singles uit te brengen met een lekker ouderwetse A-kant en B-kant. Het project heet The Sevens en stelselmatig zullen er dus meer plaatjes geperst worden van de band. “It Is Time” is vooral heel luide industrial die, net zoals de vorige single trouwens, lijkt opgenomen te zijn in een reusachtig, leeg magazijn. Er hangt héél veel galm waardoor de drums zeer hol en ver klinken. We horen de gebruikelijke smerige gitaren, het pulserende basgeluid en de stem die lijkt weg te dwalen als een echo op een berg aan de overkant van de vallei. Het klinkt op zich allemaal best ok, maar de nieuwe schijf is eigenlijk iets te lang. Het nummer blijft maar doordrammen en er is geen extra verrassing te bespeuren. Hierdoor wordt de single eigenlijk een beetje eentonig. Maar goed, zet er een stroboscoop op, ergens in een hete, donkere kelder, en het publiek zal ongetwijfeld wel beginnen flippen. We zijn nog steeds benieuwd naar de rest van de singles die binnenkort zullen uitgebracht worden.

De band brengt dus tot april nog muziek uit die als overkoepelende naam The Sevens krijgt. Op 5 april speelt het trio in Doornroosje in Nijmegen en op 25 april in De Muziekgieterij in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Don't Turn The Radio"

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "I Can Never Be As Great As You"

A Place To Bury Strangers blijft de laatste twee maanden zonder ophouden nieuw materiaal uitbrengen. De drie vorige singles waren “Change Your…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Chasing Colors"

A Place To Bury Strangers bracht de laatste twee maanden al twee singles uit, namelijk “Change Your God” en “It Is Time“….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.