Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “Change Your God”

© Devon Bristol Shaw

Als groepsnaam kan het wel tellen: A Place To Bury Strangers. Van de oorspronkelijke leden rest eigenlijk alleen nog Oliver Ackermann, en zelfs hij was er niet bij in het prilste begin. Ackermann wordt heden geflankeerd door John en Sandra Fedowitz. De verschillende vorige leden van de band, met Ackermann dus nu aan het stuur, brengen sinds 2007 met de regelmaat van de pendule langspelers uit. Nu komt daar de nieuwe single “Change Your God” bij. Fantastische titel voor een frisse song! Fris moet hier dan wel verstaan worden als macabere, industriële shoegaze die sterk in de greep zit van bands zoals Sonic Youth, She Wants Revenge en uiteraard de moedergroep Joy Division.

“Change Your Gods” lijkt wel opgenomen in de fabrieken van Port Sunlight uit het Liverpool van het einde van de negentiende eeuw. In het begin van de song is er ontzettende galm die opeens stopt wanneer de afgelikte drums aanvangen. En het smerige van die echo en het bijna pittoreske van de drums gaan opvallend netjes samen. Om toch even nog een naam te noemen: The Jesus & Mary Chain. Onmiskenbaar is de Schotse band van de broers Reid een enorme invloed op A Place To Bury Strangers. De strofen zijn op zich niet heel speciaal te noemen, Ackermann geeft eerder een speech dan dat hij werkelijk zingt, maar het is het refrein dat het grote verschil maakt. Er worden geen versregels herhaald, maar een brij van noise en feedback telt hier als herneming. En net door die inventieve twist laat “Change Your Gods” bij de luisteraar een verwarde en zelfs ontheemde indruk achter. Wat een nummer van dertien in een dozijn zou kunnen zijn, wordt hierdoor gewoon een fantastische song. Soms zit het bij muziekstukken in de kleinste details. Echt een goede song alweer van zij die een plaats zoeken om vreemdelingen te begraven.

De band brengt tot april regelmatig nog 45-toerenplaatjes uit die als overkoepelende naam The Sevens krijgt. Voor optreden kunnen Belgen naar het noorden karren. Op 5 april speelt het combo uit Brooklyn in Doornroosje in Nijmegen en op 25 april in De Muziekgieterij in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles A Place To Bury Strangers - "You'll Be There For me" & "When You're Gone"

De band rond Oliver Ackermann weet van geen ophouden. Het nieuwe project van de band heet The Sevens en om de paar weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "This Is All For You"

We kunnen A Place To Bury Strangers niet betichten van luiheid of gemakzucht. Met de regelmaat van de klok brengt de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Don't Turn The Radio"

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.