Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers – “Chasing Colors”

© Devon Bristol Shaw

A Place To Bury Strangers bracht de laatste twee maanden al twee singles uit, namelijk “Change Your God” en “It Is Time“. Vandaag komt daar op de streamingkanalen de nieuwe song “Chasing Colors” bij. Vanuit Amerika kunnen er old school 45-toerenplaatjes verscheept worden met een A-kant en een B-kant. Drie songs voor vier kantjes? Dat kan niet kloppen! Op de achterzijde van “Chasing Colors” staat “I Can Never Be As Great As You”, maar die achterzijde kan je dus nog niet streamen. We weten het, het zit best maf in elkaar, maar we snappen de inventieve bedoeling wel hierachter. We leggen nu “Chasing Colors” onder de loep, en volgen gewoon het tempo dat A Place To Bury Strangers in gedachten heeft.

Het nieuwe nummer is alvast het meest melodieuze dat de band uit Brooklyn heeft uitgebracht. De song begint met een aanslag op de gitaar die gevolgd wordt door een zware ‘wall of sound’ waar de band intussen een octrooi voor heeft gekregen. Het heeft wel iets weg van het zwaardere werk van The Velvet Underground. We maken eigenlijk niet graag de hele tijd vergelijkingen, maar hier kunnen we niet anders dan melden dat het nieuwe nummer zo uit de koker van de gebroeders Reid van The Jesus & Mary Chain zou kunnen komen. De stemmen van Jim Reid en Oliver Ackermann lijken echt onwaarschijnlijk erg op elkaar. De song lijkt, net zoals de twee vorige singles, alsof hij werd opgenomen in een reusachtig, leeg magazijn. De stem van Ackermann lijkt hier echter eerder op de achtergrond beland te zijn, alsof zijn stem werd opgenomen in een verlaten steeg in Brooklyn. Van de drie singles die tot nu zijn uitgekomen, vinden we deze nieuwe worp met stip wel de coolste! We blijven benieuwd voor de rest.

Met mondjesmaat worden er nieuwe singles op de wereld losgelaten met als eindstation The Sevens. Op 5 april speelt het drietal in Doornroosje in Nijmegen en op 25 april in De Muziekgieterij in Maastricht.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles A Place To Bury Strangers - "You'll Be There For me" & "When You're Gone"

De band rond Oliver Ackermann weet van geen ophouden. Het nieuwe project van de band heet The Sevens en om de paar weken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "This Is All For You"

We kunnen A Place To Bury Strangers niet betichten van luiheid of gemakzucht. Met de regelmaat van de klok brengt de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Place To Bury Strangers - "Don't Turn The Radio"

A Place To Bury Strangers blijft met de regelmaat van de klok nieuwe singles uitbrengen voor hun project The Sevens. Het komt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.