Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Drin – “Tigers Cage”

The Drin is een zeskoppige band uit Cincinnati, Ohio, die opgericht werd door Dylan McCartney. De Amerikaanse band bracht reeds drie langspeelplaten uit de voorbije drie jaren die volgestouwd staan met een mix van krautrock, noiserock en industrial. Vooral derde lp Today My Fiend You Drunk The Venom is een plaat van een band die er na enkele jaren componeren en optreden staat als een echt, pittig en véél meer dan deugdelijk geheel.

“Tigers Cage” is de fonkelnieuwe single die de band uitbrengt. De song begint met een coole baslijn die lijkt opgenomen te zijn in een of ander metrostation van een grootstad. Na een halve minuut begint de gitaar zich te moeien, en het gekke is dat het akkoordenschema al letterlijk tienduizend keer uitgeprobeerd is. De noten lijken heel erg op “The Jean Genie” van David Bowie, maar bevinden zich hier veel meer op de achtergrond en klinken laidback. Laat duizend bands deze akkoorden achter elkaar spelen, en het klinkt bijna altijd achterhaald, saai of gewoon slecht. The Drin laat de akkoorden echter het hele nummer op de achtergrond doordrammen, en wat klinkt het fantastisch! McCartney vertelt hierop een verhaal alsof het hem persoonlijk weinig kan schelen wat er eigenlijk gezegd wordt. Het getuigt vooral van een enorme coolness. Anderhalve minuut in de song horen we opeens een snerpende saxofoon die de hele tijd aanhoudt tot het nummer stopt. De ritmesectie is héél basic, en dat bedoelen we echt allesbehalve denigrerend. Nogmaals, het is gewoon pure coolheid tot in het kwadraat. “Tigers Cage” is beslist en eerlijk een ongelooflijk nummer dat kickt van offerte tot eindafhandeling, van a tot z dus.

De volgende lp zal de naam Elude The Torch dragen en begin deze zomer in zijn volledigheid op alle frequenties stralen voor de fans. Op 20 april staat The Drin op Badlands IV in Gent, en meer specifiek in zaal Trefpunt. Op 21 april reist de band noordelijker naar Groningen naar zaal Vera. Op 28 april wordt weer zuidelijker een stop gemaakt in Café Cabron in Antwerpen.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.