Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dirty Three – “Love Changes Everything I”

Het heeft lang geduurd, maar Dirty Three komt na twaalf jaar eindelijk weer met een nieuw album op de proppen. Love Changes Everything, heet het nieuwe album van het Australische trio bestaande uit Warren Ellis, Mick Turner en Jim White. Het album bestaat uit zes instrumentale stukken, van “Love Changes Everything I” tot “Love Changes Everything VI”. Het eerste stuk krijgen we nu al te horen, en dat doet vermoeden dat het lange wachten het waard was.

“Love Changes Everything I” opent met de fuzzy gitaar van Turner, die een soort van verstoorde melodie speelt, waarna daarbovenop nog eens een meer melodieuze lijn wordt gespeeld door Ellis. Eens de drums erbij komen, wordt het een groot chaotisch geheel, dat in al zijn drukte ook een zekere schoonheid weet over te brengen. Naar het einde toe wordt de muziek met drums die in overdrive gaan en een viool die hoger en hoger gaat steeds intenser, wat nog wat bijdraagt aan dat gegeven. “Love Changes Everything I” is een meer dan fraai instrumentaal stuk, dat net zoals het merendeel van de discografie van Dirty Three orde schept in de chaos, of is het net chaos scheppen in de orde?

Love Changes Everything verschijnt op 28 juni. Wie Warren Ellis aan het werk wil zien moet daarvoor naar Nick Cave & The Bad Seeds in het Sportpaleis op 30 of 31 oktober.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

452 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Cave & The Bad Seeds - "Wild God"

Misschien was je er ook bij toen Nick Cave in het gezelschap van Warren Ellis en de andere Bad Seeds enkele jaren…
InstagramLiveRecensies

Nick Cave & The Bad Seeds @ TW Classic XL: Als een god die de regen trotseert

Nick Cave & The Bad Seeds is een naam die meteen hoge verwachtingen oproept. De Australische band werd al opgericht in 1983…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Nick Cave & Warren Ellis - La Panthère Des Neiges (★★★★): Gracieuze muzikale reis

Het zijn mooie tijden voor fans van Nick Cave. Zo verscheen eerder dit jaar al het tweede deel van de collectie B-Sides…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.