Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Texoprint – “Mumble”

© Renée Meijer

We weten ondertussen dat Texoprint vroeger een andere naam had voor zijn band, maar daar gaan we nu niet meer mee beginnen. Texoprint is Texoprint, punt. We hebben nog eens de hele catalogus van de Nederlanders achter elkaar afgespeeld en het blijft ons opnieuw opvallen hoeveel energie het trio van Texoprint heeft. Van “Television” durven we nog stellen dat het een iets trager nummer is, maar Lewis Hamilton is tegenwoordig ook iets trager dan Max Verstappen. Het is dus allemaal best relatief te noemen. De vorige single “Guess” maakte nog heel mooi de verbinding tussen harde new wave en beenharde punk.

Dan is de nieuwe single “Mumble” een eind meer opgeschoven naar de punkkant. We verdenken de band er van aandelen te hebben bij een bedrijf voor dakwerkers. Het kan niet anders of het dak barst uit de spanten wanneer Texoprint tussen de vier muren van de concertzaal zijn instrumenten heeft gepositioneerd en de kabels aansluit. Het straffe aan de groep is de herkenbaarheid van het gitaargeluid. Telkens wanneer een song van de band begint, voelen we gewoon dat Texoprint aan de bak is. De gitaarsound is zo ijselijk scherp, alsof het instrument op tape werd gezet in een grote koelcel met alle deuren gesloten. Gooi daarbovenop nog eens de kenmerkende zang van David Pop en de bas die zelfs een mammoet zou verjagen, en dat is dan voor ons Texoprint. Echt een heel goede band!

De Rotterdammers brengen binnenkort hun volgende ep Mumble uit. De releasedatum hiervan wordt later bekend gemaakt. De band toert de volgende maanden half Nederland rond, en doet terwijl ook buurland Duitsland en zelfs de Tsjechische hoofdstad aan. Ten zuiden van Nederland voorlopig niets, maar check zeker de sociale media van de band, want het gaat snel voor Texoprint!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Texoprint - "Guess"

De Nederlandse band Texoprint was vroeger Kalaallit Nunaat, wat Inuit is voor Groenland. We kunnen concluderen dat Texoprint véél beter in de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kalaallit Nunaat - "Pressure"

Kalaallit Nunaat is een van de vele strakke bandjes die we moesten missen op het Nederlandse Left of the Dial, niet omdat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.