Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Texoprint – “Guess”

© Renée Meijer

De Nederlandse band Texoprint was vroeger Kalaallit Nunaat, wat Inuit is voor Groenland. We kunnen concluderen dat Texoprint véél beter in de mond ligt en het pleit voor de band dat ze, mee op vraag van de fans zelfs, de bandnaam heeft aangepast. Texoprint heeft ondertussen al een aantal singles en ep’s uitgebracht en nu komt daar het nieuwe nummer “Guess” bij. De naam van de band is dan wel veranderd, de muziek is nog steeds dreinende, energieke noiserock die staat als een bakstenen kot.

“Guess” is dus de nieuwe single van Texoprint en in die ene song zit héél veel. Het begin van het nummer heeft een heel maf gitaargeluid dat lijkt op het snellere werk van Cabaret Voltaire en Tuxedomoon. Dit geluid blijft als een rode draad, een heel dun draadje, over de song zweven. Hier is de wervelkolom de aanhoudende baslijn die doordramt van begin tot einde en de jagende drums die striemen over de vellen. De zang van drummer David Pop klinkt net zo cool en Brits/Iers als de zang van Alex Turner en Grian Chatten. De band plakt al deze muziekstukken ordelijk aan elkaar en zo wordt dus een knappe song geboren. Dit is echt een single die we nog dikwijls zullen beluisteren wanneer we patatten schillen, douchen, lezen, op de pot zitten, fietsen, autorijden, wandelen, steppen… Tof gedaan van onze noorderburen!

Er komt binnenkort een nieuwe ep aan maar Texoprint houdt hierover nog even de lippen op elkaar. Op 9 maart staat de band in de Effenaar in Eindhoven en laat dat voor veel Belgen nu net over de grens zijn. Op 7 juni staat de band ook op Best Kept Secret.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Texoprint - "Mumble"

We weten ondertussen dat Texoprint vroeger een andere naam had voor zijn band, maar daar gaan we nu niet meer mee beginnen….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kalaallit Nunaat - "Pressure"

Kalaallit Nunaat is een van de vele strakke bandjes die we moesten missen op het Nederlandse Left of the Dial, niet omdat ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.