Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Hey You”

© Steve Gullick

Feeder is een band die, naast de meer dan honderd miljoen streams, ook nog meerdere miljoenen albums verkoopt. De paasvakantie komt dichterbij en dan gaan mensen nogal eens graag met de auto naar het zuiden. Tip: speel gerust de groep uit Wales eens tien uur achter elkaar. De energie zal de bestuurder ongetwijfeld wakker houden en de bijzitters laten meebrullen. Doe de raampjes naar beneden en laat de andere vakantiegangers in de file gerust meegenieten. Als je niet weet waar te beginnen in het toch al enorme oeuvre van de band, begin dan eerst met Echo Park, dé plaat die Feeder op alle radars van de wereld heeft gezet.

Nieuwe single “Hey You” werd opnieuw een song die kan meegezongen worden door tienduizenden toehoorders in stadions en op festivals. Feeder heeft een patent op dat soort gezwollen, opgeschroefde nummers waarbij het publiek naar elkaar kijkt, even glimlachend knikt naar elkaar, en opnieuw meezingt. Bij veel groepen klinkt dit soort nummers nogal belegen en zelfs een beetje onnozel, maar bij Feeder past het gewoon! We vragen ons oprecht af hoe de band dit soort gevoel in een studio tot zijn recht laat komen. “Hey You” is een heel melodieus nummer geworden, en de band uit Newport gebruikt hiervoor nochtans krak dezelfde instrumenten als alle andere rockbands in de wereld, van mini tot mega.

De dubbelaar Black/Red wordt voorgesteld aan het grote publiek op 5 april.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Feeder - Black/Red (★★★½): Met een halve teen buiten de lijntjes

Sinds het ontstaan van de Britpop aan het begin van de jaren negentig maakt het Welshe trio Feeder deel uit van deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - "Lost In The Wilderness"

De Welshe rockband Feeder hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Na meer dan tien langspeelplaten vol bombastische rock heeft Feeder zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Feeder - "The Knock" & "Soldiers of Love"

Een naam die in de hoogtijdagen van alternatieve rock rond de eeuwwisseling als een muzikale titaan door de ether galmde was Feeder….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.