Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Zero Point Energy – “Closer To You”

© Craig Scheihing

Er zijn best wel wat bands die zich Zero Point Energy noemen. We hebben het eens opgezocht en het energetisch nulpunt is iets dat uit de kwantummechanica komt, en waar we geen jota van begrepen. Daar zijn gelukkig andere mensen voor opgeleid. Zero Point Energy is een band uit Atlanta die draait rond Genesis Edenfield en Benjamin Jackson. De band uit de staat Georgia heeft al een eerste single uitgebracht met de titel “Over My Head“. Het is overwegend poppy rockmuziek die vooral heel relax en familiair aanvoelt.

“Closer To You” is de nieuwe single en gaat op hetzelfde elan verder als de vorige single. Alle instrumenten en de stem vallen vanaf de eerste seconde in en gaan samen onderweg tot ongeveer de tweede minuut in de song. Het is alweer rockmuziek verpakt als popdeuntje tot de lange gitaarsolo overneemt. Ongeveer tweeënhalve minuut wordt er gesoleerd, en we dachten onmiddellijk aan J. Mascis van Dinosaur Jr. Edenfield opent de ziel en laat ons meekijken in het hart. We vermijden ‘zijn’ en ‘haar’ omdat de song over de moeilijke coming-out gaat die Edenfield heeft beleefd. Ofwel vinden omstaanders het een heroïsche daad, dan weer een tragische daad, terwijl het gewoon allemaal menselijk is. Edenfield hoopt vooral dat andere mensen die zich alleen of verlaten voelen steun kunnen vinden in de song. De band noemt de nieuwe song daarom terecht een anthem, en daar is Zero Point Energy mooi in geslaagd. De band is een hergeboorte van een vorige groep, Warehouse, en dit nummer met de knappe tekst is ook een renaissance geworden.

Zero Point Energy heeft de wereld nu al twee mooie nummers geschonken, en op 17/05 kan iedereen het vervolgverhaal beluisteren op het debuutalbum Tilted Planet.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clairo - "Closer To You"

Clairo brak haar eerste potten met haar clip voor “Pretty Girl”, die zowat het toonbeeld is van de DIY-methode. Die video leverde…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.