Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis – “Gaslight”

© Steve Gullick

Travis, de Schotse popgroep, maakte vlak voor en vlak na het millennium twee platen die de hitlijsten lichtjes overdonderden. The Man Who en The Invisible Band werden kapot gedraaid op de toenmalige radiostations. Vooral de singles “Sing” en “Why Does It Always Rain On Me” bleken ware meezingers te zijn, en dat over onze volledige blauwe bol. Nadien bleef Travis nog steeds goede lp’s uitbrengen en het grote momentum was toen eigenlijk voorbij, maar dat momentum heeft Travis toch maar mooi meegepakt. Travis staat bekend als een sympathieke bende Schotten en dat zie je vooral in de iconische clip van “Sing“. Doe jezelf een plezier, klik op de link, en geniet. ‘Food Fight Next Level!!’

Nu brengt Travis met “Gaslight” een nieuw nummer uit en Francis Healy klinkt hierop als Michael Bublé. “Gaslight” is een perfecte song voor het radioprogramma ‘The Ratpack’, elke zondagavond op Radio 2. En Healy en de rest van de band doen dat echt goed. Het nummer begint met een aanstekelijk pianoriedeltje waarop de volledige band een heleboel ‘lalala’s’ ten berde brengt. Healy voelt zich een beetje een nietsnut die compleet genegeerd wordt door iemand waar hij wel een boontje voor heeft. En inderdaad, hij wordt verloochend en blijft dan maar gewoon in zijn bed liggen. Het blijft toch een universeel probleem! De nieuwe worp van Travis is eenvoudig van opzet, strofe en refrein die elkaar gewoon afwisselen. Maar het moet gezegd dat we ons wel zien zitten in de auto tijdens de zomer met de ruiten naar beneden, en dat terwijl we dit nummer luidkeels meebrullen. Hadden we al gezegd dat “Gaslight” aanstekelijk is?

Op 12 juli, putteke zomer dus, wordt de nieuwe plaat L.A. Times voorgesteld aan het grote publiek. Travis heeft nog steeds hetzelfde, herkenbare lettertype op zijn hoezen, dus zelfs van ver herkenbaar!

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Travis - "Bus"

Het millennium was net gepasseerd en de hele wereld slaakte een zucht van verlichting: de computers waren niet dolgedraaid en alles zou…
AlbumsRecensies

BNQT - Volume 1 (★★★): Meer dan de som der delen

Als artiesten besluiten samen te werken en met verenigde krachten en muzikale inspiratie een nummer of een album uitbrengen, is dat niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle BNQT - "Restart"

Sommige supergroepen laten je mond openstaan van verbazing, alleen van de namen al. Als de muziek er bij dan nog eens klinkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.