Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Remi Wolf – “Cinderella”

© CPU – Cédric Depraetere

De echte grote doorbraak bleef op het Europese vasteland redelijk uit, maar in haar thuisland de Verenigde Staten is Remi Wolf toch echt wel een dingetje. De jonge zangeres scoorde in haar nog relatief jonge carrière al een reeks hitjes, met het in 2021 verschenen debuutalbum Juno als voorlopig laatste wapenfeit. In de tussentijd mocht ze wel opdraven op diverse podia, waaronder ook een aantal keer als voorprogramma van Red Hot Chili Peppers. Nu staat er wederom veel te gebeuren voor de spring-in-het-veld. Komende zomer verschijnt haar tweede langspeler Big Ideas, maar daarvoor nog mag ze mee op Europese tour met Olivia Rodrigo. Dat Remi Wolf dus ook in het Sportpaleis haar je-m’en-foutisme zal bovenhalen, lijkt comebacksingle “Cinderella” al te bevestigen.

Vier minuten lang de voetjes zowel in de lucht als schuifelend over de dansvloer? Het kan allemaal bij Remi Wolf! De glazen muiltjes worden voor “Cinderella” ingeruild voor zomerse slippers, want een zwoele baslijn, zonnige riff en een paar blazers doen de temperatuur al snel stijgen. De Amerikaanse zelf groovet als volleerd levensgenieter doorheen het geheel, terwijl ze hier en daar heel wat plezante extra’s toevoegt. Een belletje uit de ‘hotel lobby’? Wat opzwepende fluitjes? Check! Niets moet en alles mag bij Remi Wolf; een idee dat ze doorheen het nummer ook nadrukkelijk wil verspreiden. Je kan alles zijn wat je maar wil, gewoon doen. “Cinderella” is met andere woorden haast de verpersoonlijking van alles waar de jonge zangeres voor staat, en dat kan alleen maar als leuk omschreven worden.

Big Ideas verschijnt op 12 juli. Op 21 en 22 mei verzorgt Remi Wolf het voorprogramma van Olivia Rodrigo in het Sportpaleis, op 24 en 25 mei in de Ziggo Dome.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Olivia Rodrigo @ Sportpaleis: Paarse glitter en gebroken harten glamour

Het anders zo kille Sportpaleis werd gisteren eventjes omgetoverd tot de grootste meisjesslaapkamer van het land. Een koortsdroom van paarse glitter, rondslingerende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Remi Wolf - "Toro" & "Alone In Miami"

Het wordt hoog tijd dat Remi Wolf ook bij het grote publiek doorbreekt. De Amerikaanse zangeres mocht al tal van mooie voorprogramma’s…
AlbumsRecensies

Benny Sings - Young Hearts (★★★): Met de groeten uit L.A.

Tim van Berkestijn, de Nederlander beter bekend onder het alter ego Benny Sings, is al aan zijn achtste album toe. Grote bekendheid…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.