Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Some Type Of Skin”

© CPU – Jan Van Hecke

Het voelt als de dag van gisteren dat AURORA haar “Running With The Wolves” op de wereld losliet, maar een blik op de klok leert ons dat we inmiddels bijna een decennium verder zijn. In al die jaren slaagde de Noorse popnimf erin haar feeërieke wereld steeds van meer kleur te voorzien. Waar ze aanvankelijk vooral een publiek vond in alternatieve popkringen, lijkt ze de jongste jaren steeds verder door te breken en daar zou een platform als TikTok wel een rol in kunnen spelen. Enkele van haar songs kregen namelijk een wedergeboorte en wisten letterlijk in sneltempo heel wat jonge harten voor zich te winnen. Hoog tijd dus om met nieuw materiaal op de proppen te komen. Na “Your Blood” en “The Conflict of The Mind“, krijgen we met “Some Type Of Skin” de volgende single van wat hoogstwaarschijnlijk een nieuw album moet worden.

Een ietwat donker begin dringt meteen de hoofdrol op aan de zanglijn die wat lager klinkt dan wat we van de Noorse gewend zijn. Net daarom weet ze onze aandacht al vanaf de eerste seconden vast te houden. AURORA zou zichzelf echter niet zijn, mocht er op de achtergrond niet iets aan het borrelen zijn en na een vrij lang eerste couplet, waarbij het geduld van de luisteraar op de proef gesteld wordt, breekt het geheel open in een prachtig, dansbaar refrein. De donkere wolken lijken plaats te maken voor een meer hoopvol geheel waarbij elektronische klanken voor een boeiend muzikaal landschap zorgen. AURORA lijkt steeds meer open te bloeien en dat resulteert in volle producties die je meesleuren in een kolkende rivier. De Noorse slaagt er met “Some Type Of Skin” alweer in muziek te maken die wellicht een breder publiek zal aanspreken zonder daarbij in te boeten aan eigenheid en daarmee blijft ze een van de interessantste popacts van het moment.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

661 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Conflict of The Mind"

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moyka – “Perfect Movie Scene”

Monika Engeseth zag in mei 1997 het levenslicht in het Noorse Hallingdal. Zelf omschrijft ze zich graag als een popheks, maar in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.