Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Your Blood”

© CPU – Jan Van Hecke

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al gaven. Met songs als “Runaway”, die onlangs zelfs een wedergeboorte onderging op TikTok, en “Running With The Wolves” bewandelde de mysterieuze popzangeres rustig de weg richting een grote doorbraak. Hoewel die doorbraak dan vooral in alternatieve popkringen plaatsgevonden mag hebben, zagen en hoorden we de artieste album na album groeien. Op haar recentste langspeler The Gods We Can Touch stak ze haar arm uit naar meer conventionele popmuziek zonder daarbij ook maar een grammetje aan eigenheid te verliezen. Na samenwerkingen met San Holo en Tom Odell, krijgen we met “Your Blood” het eerste nieuwe materiaal van AURORA te horen dit jaar en dat zou zomaar eens de voorbode kunnen zijn voor een nieuw album.

Zoals we het inmiddels van AURORA gewend zijn, begint ook “Your Blood” met een bijna sprookjesachtige intro. Al fluisterend kruipt de zanglijn onder je huid, waarna het geheel de hoogte in gaat. Een stevige beat stuwt de productie voort, maar even later hebben we het toch wat moeilijk met de artistieke keuzes van de Noorse. Een dansbare melodie gaat namelijk gepaard met ietwat schreeuwerige vocalen die bij momenten niet helemaal onder controle zijn. Gelukkig keert het tij vrij snel en krijgen we in de tweede helft meer AURORA zoals we haar kennen te horen. Elektronische bliepjes geven “Your Blood” een buitenaards gevoel, terwijl we onze dansbeentjes zelfs even uit de kast mogen halen. Uiteindelijk worden we voorzichtig en vakkundig met beide voeten terug op de vaste grond gezet door de Noorse popfee.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Conflict of The Mind"

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moyka – “Perfect Movie Scene”

Monika Engeseth zag in mei 1997 het levenslicht in het Noorse Hallingdal. Zelf omschrijft ze zich graag als een popheks, maar in…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.