Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “The Conflict of The Mind”

© CPU – Ymke Dirikx

De Noorse popnimf AURORA draait al bijna een decennium mee in het muziekcircuit en toch herinneren we ons de release van “Running With The Wolves” nog als gisteren. De ietwat mysterieuze zangeres vond aanvankelijk vooral een publiek in alternatieve popkringen, maar lijkt haar doelgroep de laatste jaren exponentieel uit te breiden. Dat lijkt voor een deel te wijten aan de wedergeboorte van enkele songs op het immer populaire platform TikTok, maar ook aan de verschillende muzikale invloeden die een weg vinden in het werk van AURORA, zonder dat ze aan eigenheid inboet. Anno 2024 maakt de Noorse namelijk nog steeds dromerige, feeërieke songs die ons doorheen een duister woud sturen, maar kiest ze eveneens voor maatschappelijk relevante boodschappen. Er zou dit jaar dan ook zomaar eens een nieuw album kunnen verschijnen, want na “Your Blood” krijgen we met “The Conflict of The Mind” alweer een nieuwe single.

AURORA lijkt de soundtrack voor een prachtige droom af te leveren met “The Conflict of The Mind”, maar wanneer een beat de leegte opvult, dreigt het tij voorzichtig te keren. De zang bereikt ons gehoor slechts via een omweg en de effecten zorgen voor een vervreemdende indruk, waardoor de stem van AURORA even later des te indrukwekkender klinkt. Desondanks straalt de song nog steeds een enorme rust uit en wordt een melancholisch dekentje over onze schouders gedrapeerd. Waar de artieste op haar recentste album stapvoets haar comfortzone verliet, kiest ze ditmaal weer voor iets wat veel dichter bij zichzelf ligt. De gelaagde productie zorgt ervoor dat we de indruk krijgen te zweven tussen donzige wolken, terwijl een verlegen gegiechel het einde van de song markeert en ons ticketje naar de bewoonde wereld net voor aankomst valideert.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Some Type Of Skin"

Het voelt als de dag van gisteren dat AURORA haar “Running With The Wolves” op de wereld losliet, maar een blik op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Your Blood"

Eens een bosnimf, dan weer een magische liefdeskrijger, het zijn slechts een paar van de titels die we de Noorse AURORA al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Moyka – “Perfect Movie Scene”

Monika Engeseth zag in mei 1997 het levenslicht in het Noorse Hallingdal. Zelf omschrijft ze zich graag als een popheks, maar in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.