Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Two Shell & FKA twigs – “Talk To Me”

© CPU – Ymke Dirikx

Tot op heden weten we nog altijd meer niet dan wel over Two Shell. Een duo Britten dat afgelopen zomer een rondje langs de festivals deed onder de noemer ‘’][‘’\/\/(({O})) SSS}}{{EE\\_\\_, maar wie of wat… het blijft een mysterie. En dat maakt het project misschien wel zo interessant. Op Pukkelpop draaiden de producers zo bijvoorbeeld in een met rook doordrenkte partytent, waardoor de vraag wie er zich schuilhoudt achter de act nog wat meer tot de verbeelding spreekt. Op het wereldwijde web gonsden de geruchten recent nog van Disclosure tot Daft Punk, maar zeker dat laatste lijkt gigantisch onwaarschijnlijk. Hoe dan ook is het soms best om gewoon de muziek te laten spreken, dus dat doet Two Shell vandaag nog eens, voor het eerst in bijna een jaar tijd.

“Talk To Me” is meteen ook een nummer dat opvalt, niet in het minst omdat FKA twigs er aan meewerkte. Dat levert vanzelfsprekend een combinatie van artiesten op waarbij het al eens speciaal kan klinken. Het is met andere woorden weinig verrassend dat deze recentste creatie van Two Shell niet per se de meest toegankelijke single werd die je deze week zal horen. Een stevige beat zorgt voor een verschroeiend tempo, al zijn het langs de andere kant toch vooral de ongelooflijk vele elektronische extra’s en glitches die op muzikaal vlak de hoofdrol opeisen. Het belangrijkste element in dat verhaal is daarbovenop natuurlijk de stem van FKA twigs, die daarbij nog eens door heel wat filtertjes is getrokken. Two Shell flirt zo dus maar al te graag met de grenzen van hyperpop, maar evengoed met die van trance en drum-‘n-bass. “Talk To Me” werd er met andere woorden eentje die de rave wel eens heel makkelijk in gang zou kunnen steken.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Froukje, Joji, Chase & Status en meer vullen de affiche van Pukkelpop aan!

Een nieuwe woensdag betekent ook deze week weer een nieuwe reeks namen voor Pukkelpop. Het Limburgse festival lijkt er een gewoonte van…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.