Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Decemberists – “Joan in the Garden”

© Holly Andres

Daar gaat hij weer, de eigenzinnige muzikale kameleon genaamd The Decemberists. Hoe lang mag een lied duren om als artiest je verhaal te vertellen? Sommigen hebben een korte boodschap en hebben slechts twee minuten of minder nodig. De andere heeft wat langer nodig, en dan heb je de specialisten die songs van een half uur schrijven. The Decemberists valt ergens in de middelste categorie. Vorige maand verscheen “Burial Ground”, een lied dat slechts vier minuten duurt, maar vandaag waagt ze zich aan de laatste categorie. Met maar liefst 19 minuten en 20 seconden klokt “Joan in the Garden” ruim boven hun gemiddelde songduur af. Het is tevens de afsluitende song op het net aangekondigde album As It Ever Was, So It Will Be Again. Dat album zal 13 songs bevatten en door het leven gaan als een dubbelalbum.

‘”Joan in the Garden” heeft al een tijdje in de coulissen gestaan sinds de I’ll Be Your Girl-sessies,” zei Colin Meloy over de nieuwe track. ‘Ik raakte geïntrigeerd door Jeanne d’Arc na het lezen van Lydia Yuknavitch’s prachtig gestoorde roman The Book of Joan.‘ Zoals je zou verwachten begint de single zeer ingetogen en bouwt het zachtjes aan op. Die opbouw wordt steeds intenser en intenser en bereikt zijn climax net halfweg, na zo’n negen minuten. Vanaf hier vervalt het lied in een woestijn van klanken en geruis, met een soort ambient vibe. Wederom wordt er opgebouwd en voor de laatste drie minuten krijgen we eigenlijk de typische sounds van The Decemberists te horen; een indierock song met gitaren en een leuke sfeer. Met een soort galoptempo wordt de weg naar het einde ingezet.

As It Ever Was, So It Will Be Again verschijnt op 14 juni via YABB Records en zal samenwerkingen met Mike Mills van R.E.M. en The Shins’ James Mercer bevatten.

Website / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Decemberists - "Burial Ground"

The Decemberists was een van de grootste bands van de ’00s indie-boomtijd en zijn vandaag de dag nog steeds actief, zij het…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #9

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Decemberists - "Ben Franklin's Song"

Dat de Amerikaanse band The Decemberists net op het einde van het jaar terug hun kop boven water steekt met een nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.