Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Decemberists – “Burial Ground”

© Holly Andres

The Decemberists was een van de grootste bands van de ’00s indie-boomtijd en zijn vandaag de dag nog steeds actief, zij het iets minder actief dan voorheen. De band heeft de afgelopen jaren live opgetreden en nieuwe nummers geïntroduceerd, maar sinds het uitbrengen van “I’ll Be Your Girl” en de bijbehorende ep Traveling On in 2018 heeft ze geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Daar komt vandaag eindelijk verandering in.

“Burial Ground” is het eerste wapenfeit van de indierockers in bijna zes jaar. Frontman Colin Meloy heeft zich bezig gehouden met het schrijven van boeken en had daar veel succes mee. Zijn serie young adult-fantasyromans, Wildwood, staat op het punt verfilmd te worden met onder andere rollen voor Mahershala Ali, Carey Mulligan, Angela Bassett en Tom Waits. Hij werkt nu ook aan een boek voor volwassenen en tussendoor heeft hij nog een beetje tijd gevonden om muziek te componeren. Wie al vertrouwd was met de muziek van The Decemberists, zal Meloys literaire inslag niet verbazen. En die invloed is nu ook duidelijk te horen op “Burial Ground”. Meloy omschrijft de song als een popnummer in de eeuwenoude traditie, een lofzang over het rondhangen op begraafplaatsen. De melodieuze hook kwam in een droom naar hem toe en hij neuriede het in zijn telefoon bij het ontwaken. De band houdt zijn unieke mix van literaire flair en muzikaliteit in perfecte staat.

Over een nieuw album wordt er nog niet gesproken, maar “Burial Ground” laten horen dat ze na al die jaren nog steeds fris en relevant kan klinken, en het belooft veel goeds voor wat nog komen gaat tijdens eventuele nieuwe releases.

Website / Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Decemberists - "Joan in the Garden"

Daar gaat hij weer, de eigenzinnige muzikale kameleon genaamd The Decemberists. Hoe lang mag een lied duren om als artiest je verhaal…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #9

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om ieder album zijn eigen review te…
Nieuwe singles

Nieuwe single The Decemberists - "Ben Franklin's Song"

Dat de Amerikaanse band The Decemberists net op het einde van het jaar terug hun kop boven water steekt met een nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.