Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin – “Pon Pón”

© CPU – Joost Van Hoey

Fans van Khruangbin zijn zich al het hele jaar in de handen aan het wrijven. Er verschenen dit jaar al twee singles (nu drie), die binnenkort zullen uitmonden in frisse plaat A LA SALA; een album dat de komende maanden ook maar liefst twee keer zal worden voorgesteld op Belgische bodem: één keer op Rock Werchter en één keer in de Lotto Arena. Vooral die laatste lijkt toch wel een redelijk grote stap voor het voornamelijk instrumentale drietal, maar het ziet er wel naar uit dat de Texanen de laatste tijd een serieuze populariteitsinjectie kregen. En het nieuwe “Pon Pón” zal daarin hoogstwaarschijnlijk ook nog wel een rolletje in gaan spelen.

Het is echter niet zo dat Khruangbin iets volledigs nieuws aan haar discografie toevoegt met “Pon Pón”, maar dat neemt niet weg dat het wel gewoon een erg lekker nummertje is. Zeker nu de lente alsmaar nadrukkelijker haar aanwezigheid toont, komen die zomerse gitaarlijntjes nog wat frisser binnen. De ingrediënten waarmee de Texanen hun muzikale cocktails maken, zijn intussen dan ook alom bekend: een zwoele baslijn, verhitte gitaarflarden en een chill drumritme. Die zijn vanzelfsprekend allemaal aanwezig in “Pon Pón”, maar het is opnieuw de combinatie ervan die gezellig en, voor het eerst deze campagne, zelfs voorzichtig dansbaar klinkt. Khruangbin zoals we het gewoon zijn dus, maar dat is tot op heden nog altijd geen probleem.

A LA SALA verschijnt op 5 april. Op zaterdag 6 juli staat Khruangbin op Rock Werchter, terwijl op zaterdag 2 oktober de Lotto Arena wordt aangedaan.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Khruangbin - A LA SALA (★★★½): Zonnig, zweterig en een tikkeltje zwaarmoedig

Khruangbin is misschien wel een van de snelst groeiende bands van het moment. Met hun zomerse aanstekelijkheid veroveren ze de hele wereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin - "May Ninth"

Hoe dichter de zomer komt, hoe meer de muziek van Khruangbin een soundtrack lijkt te zijn. Nochtans kan je de muziek van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin - "A Love International"

Het was alweer even geleden sinds we nog iets van Khruangbin gehoord hadden, maar nu de temperatuur onder nul duikt, komt de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.