Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Universumpje – “Ik Woon In Een Kanonskogel”

© Het Universumpje

Het was al een tijdje stil rondom Het Universumpje. Het stonergezelschap uit de hoofdstad van Nederland teasde in de loop van 2018 dat het met nieuwe muziek bezig was, maar voor het resultaat moesten we tot vorige week wachten. Met “Voodoo” kwam er weer teken van leven uit de kosmos en ging de groep rustig verder waar het tijdens debuutalbum De Grenzen Van Het Toelaatbare gebleven was. Een nummer vol teksten die door Spinvis geschreven konden zijn, maar dan met de power van bands als Fu Manchu en Orange Goblin. En dat is tijdens de nieuwste single “Ik Woon In Een Kanonskogel” niet anders.

Voordat je “Ik Woon In Een Kanonskogel” aanslingert, is een helm opzetten zeker een must. Het nummer komt namelijk als een ware kanonskogel je richting uit. Door zijn poëtische teksten, die moeiteloos gecombineerd worden met een uiterst verfrissende stonerrocksound, werkt het nummer meer dan aanstekelijk. De teksten werken als oorwurmen, terwijl ze gepaard gaat met een heerlijk portie venijnige gitaren. Groovy tot de laatste druppel, zoals een goede stonertrack hoort te zijn. De sound past perfect bij een festival als Desertfest, en ondanks dat het Antwerpse gitarenfestijn pas een dag geleden de eerste namen bekendmaakte, zien we Het Universumpje liever nog vandaag dan morgen aan de line-up toegevoegd worden.

Als we de socialmediakanalen moeten geloven, dan komt Het Universumpje ergens volgende week met een nieuw album op de plank. De titel of exacte releasedatum is niet bekend, maar dat zien we als het goed is binnen nu en zeven dagen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Het Universumpje - Stilleven Met Dierentemmer (★★★★): Imponeren zonder te overdrijven

Het Universumpje dijt uit, al nam dat wel enkele jaren in beslag. Het Amsterdamse stonergezelschap rondom Jacob van de Water is al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.