FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Desertfest maakt eerste namen bekend met o.a. Fu Manchu en Russian Circles

© CPU – Cédric Depraetere

Naast de regen die vandaag met bakken uit de lucht komt, vallen ook de festivalaankondigingen in grote getalen. Zo ook in Antwerpen, waar Desertfest de eerste namen van hun line-up bekendmaakt. Het indoor metalfestival in het hart van de Scheldestad is al jaren een grote speler in de wereld van het fijnste gitaargeweld. Ook dit jaar belooft het weer een knaller te worden, want met headliner Fu Manchu wordt er meteen voor opschudding gezorgd.

Maar dat is niet alles, ook Russian Circles wordt direct aangekondigd. Het Amerikaanse trio uit Californië heeft al jaren een grote reputatie in het post-metallandschap en wist vorig jaar samen met Cult of Luna de AB nog op zijn kop te zetten. Scorpion Child en Wolvennest mogen eveneens richting Antwerpen afzakken, terwijl ook stonerformatie Bongzilla zich klaarmaakt om het podium van de Trix te betreden. Verder is er nog ruimte voor Stoned Jesus, zal The Abbey hun beste gitaarwerk laten horen en zien we ook MESSA terug, terwijl opkomend talent Crouch voor het eerst het festival zal aandoen. Dat belooft veel goeds en dit is nog maar het begin, want er staan nog tal van namen op het punt om bekendgemaakt te worden.

Desertfest vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 20 oktober. Tickets en meer informatie zijn te vinden op de website van het festival.

Een overzicht op alfabetische volgorde:

Bongzilla – CHILD – Crouch – Fu Manchu – Kara Delik – Lethvm – MESSA – Mondo Drag – REZN – Ritual King – RRRags – Russian Circles – Scorpion Child – Seedy Jeezus – Stoned Jesus – The Abbey – Wolvennest

147 posts

About author
'Bongo' Bryan
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 2): Natte voetenwerk

De grasweide van Graspop werd op dag twee herschapen tot een gigantische modderpoel. De aanhoudende stortregen rond het middaguur dreigde even roet…
AlbumsRecensies

Fu Manchu - The Return Of Tomorrow (★★★½): Vernieuwend en vertrouwde fuzzgitaren uit het stenentijdperk

Fu Manchu is al jaren als een stoomwals die de Californische woestijn doorploegt, met wapperende haren en zongeblakerde gezichten. Voeg daar nog…
InstagramLiveRecensies

Dogstar @ Trix: Van de cinema naar het podium met Keanu Reeves

Dogstar doet niet meteen een belletje rinkelen bij het grote publiek. Met Keanu Reeves heeft het trio nochtans een regelrechte Hollywood-ster in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.