Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Cave – “She Reigns Down”

Moest gothic de vier windrichtingen zijn, dan is het noorden Das Ich en Goethes Erben. Het westen is dan meer The Fields Of The Nephilim en The Sisters Of Mercy. Ten oosten hebben we dan eerder Joy Division en She Wants Revenge. In het zuiden tenslotte de poppy stuff van The Cure en Siouxsie & The Banshees. Indien we nu een middelpunt nodig hebben, laat daar dan gerust Cold Cave rondwaren. De band rond Wesley Eisold kijkt in alle richtingen en gebruikt de sound van de vier windstreken om zijn kompas in te stellen. Bewijs daarvan is al uitgebracht in meerdere lp’s die ons sinds 2009 komen toegewaaid.

“She Reigns Down” is de nieuwe single en dit is vintage gothic waarop kan gedanst worden. Zwarte lange jas, zwarte puntschoen met gespen en de blik op oneindig. Het synthgeluid is echt een geluid waarvan we eigenlijk niet begrijpen dat het anno 2024 pas werd gecomponeerd. Zoals steeds bij het genre een drumpartij die als een vlootbataljon kruisers door het nummer glijdt en de zware stem van Eisold hierbij. Ziedaar het brouwsel voor een heel knappe gothic song! In het genre durven we zelfs stellen dat dit een klein kunstwerk is. We hebben zin om onze blacklights af te stoffen en onze zwarte trui tot de knieën uit onze verloren gewaande hutkoffer op te diepen en de nacht in te sluipen. “She Reigns Down” staat op repeat tot de zon uit het oosten verschijnt. Of een andere windrichting? Met gothic en zeker met Cold Cave weet je nooit.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Cave - "Prayer from Nowhere"

Cold Cave is een bandnaam die meteen een koud en kil gevoel met zich meebrengt. Het klinkt eveneens wat duister. Het is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.