Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats – “Solar Eyes”

© CPU – Ine Van Baelen

Australië is al lange tijd het land van de zonnige punkrock en ook Dune Rats is een product van die scene. Met vier albums onder de arm heeft de groep al een aardige reputatie opgebouwd binnen de punkwereld. Hun recentste werk, Real Rare Whale is ondertussen alweer twee jaar oud. Vorig jaar brachten ze hun zorgeloze attitude met succes nog mee naar Trix. Het repertoire van het drietal bestaat grotendeels uit liedjes rond thema’s als biertjes drinken en speciale groene blaadjes roken, de fijnere dingen des levens dus. Ook de nieuwste single volgt die trend.

Wie de cover van de single aanschouwt, wordt begroet door een er nogal dreigend uitziend hondje. De energie die “Solar Eyes” uitstraalt, staat daar echter diametraal tegenover. De zonnige atmosfeer uit vorige nummers lijkt hier volledig gedistilleerd tot een zomerse waas. In het lied is het minstens dertig graden, of wat ze ‘Down Under’ een gematigde zomerdag noemen. Tegelijk voelt het met momenten misschien wat te kabbelend aan. Punkenergie ontbreekt volledig aan de single, wat sommigen zullen betreuren. In de plaats krijgen we een lichtjes psychedelische soundtrack om op te luieren in het gras. “Solar Eyes” mag er zeker zijn, maar het komt wel wat pit tekort.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Cheapskate"

Wie Australië zegt, zegt woestijnen vol zand en wilde beesten. Misschien dat de knapen van Dune Rats daar inspiratie voor hun bandnaam…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…
InstagramLiveRecensies

Dune Rats @ Trix (Bar): Bende ongeregeld in het kwadraat

Met een groot arsenaal aan nummers over marihuana en bier, weet je dat een show van Dune Rats wild kan worden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.