FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

© CPU – Emiel Viellefont

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en werd de affiche stevig aangevuld, waardoor de keuzestress nu al enorm aanwezig is. En hoewel het scenefestival over het algemeen nog altijd de eerder genoemde genres ademt, zien we dat 2024 het jaar lijkt te zijn dat Jera on Air langzaam de stijlen achter zich laat en kiest voor een breder programma. Met de aankondiging van hiphopformaties City Morgue en Delinquent Habits, progband TesseracT en de melodische deathmetalgroep Nephylim lijkt het festival zich steeds meer open te stellen voor meerdere muziekstromingen en begint het steeds vaker buiten de genreshokjes te denken. Ook onze landgenoten van Amenra en Psychonaut mogen richting het Limburgse festival afzakken, maar komen met hun donkere sound amper in de buurt van het geluid dat normaal in Ysselsteyn te horen is.

Gelukkig hoeven fans van de scene niet te vrezen dat het festival nu volledig doorslaat in hun mainstreamslag, want met nieuwe namen als Lionheart, Pressure Pact en The Chisel blijft het de genres die het lief heeft duidelijk trouw. Ook Zulu mag terug naar Jera on Air komen. Afgelopen jaar liepen we de band helaas mis door een dubbele planning, waardoor we maar al te blij zijn dat de ‘black-power violence’-groep dit jaar terug naar Limburg komt. Daarnaast mag No Way zich gaan bewijzen op het Ysselsteynse festival. Met een gemiddelde leeftijd van nog geen zestien staat de groep letterlijk nog in zijn kinderschoenen, maar wist hij de organisatie nu al te overtuigen van zijn talent. Verder is er nog een plekje gereserveerd voor onder andere WARGASMEscape the Fate en Brand of Sacrifice, terwijl ook onze eigen Ronker en Campus de Nederlandse grens komende zomer oversteken.

Ook De Rooie Jager mag dit jaar weer zijn circus weer op het terrein opzetten. De dj bracht vorig jaar onder andere Henk Wijngaard naar het festival en dit jaar doet hij er nog een schepje boven op met de komst van culthelden als George Baker en Orgel Joke. Ook zien we de terugkeer van de lokale band Wörtelstemp, gaat Burnout Boys eind juni alle remmen losgooien in de Hawk en mag Tusky terugkomen op zijn geliefde festival. We gingen er al vanuit dat we ons deze zomer in tweeën zullen moeten splitsen om alles op Jera te zien wat we willen zien, maar door al deze aankondigingen worden de keuzes enkel nog maar moeilijker.

Jera on Air blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en viert zijn verjaardagsfeest van 27 tot en met 30 juni. Voor tickets, informatie en de volledige line-up kan je terecht op de website van het festival.

Een overzicht van alle namen in alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 27 juni: Authority Zero – Bad Religion – Body Count – Death Lens – De Rooie Jager – Electric Callboy – GEL – Get the Shot – Hot Mulligan – Imminence – Knosis – Madball – Movements – Ploegendienst – Pressure Pact – Shadow of Intent – Sha La Lees

Vrijdag 28 juni: Better Lovers – Bleed from Within – Brutus – Conservative Military Image – Counterparts – Dropkick Murphys – Dying Wish – End It – Grade 2 – Hanabie. – Hang Youth – Heriot – Holding Absense – Ice Nine Kills – Jaya the Cat – MakeWar – Mindforce – Neck Deep – Nephylim – No Way – Of Mice & Men – Psychonaut – Scowl – Secondhand Saints – Show Me The Body – Silverstein – Simple Plan – Sum 41 – Suicidal Tendencies – Talco – Temptations for the WeakThe Broken Horizon – The Rumjacks – The Young Ones – Thrown – Tusky

Zaterdag 29 juni: Alpha Wolf – Andy & the Antichrist – Annisokay – Another Now – Architects – Bane – Bob Vylan – Biohazard – Brand of SacrificeBurnout Boys – Bury Tomorrow – Campus – City Morgue – Comeback Kid – Dead By April – Delinquint Habits – ERRA – Escape the Fate – Fit For A King – For I Am King – Frank Carter & The Rattlesnakes – George Baker – Guilt Trip – Harms Way – Incendiary – King Prawn – Mindwar – P.O. BOXRonker – Snuff – Spanish Love Songs – The Black Dahlia Murder – The Chisel – Thursday – Thy Art Is Murder – While She Sleeps

Zondag 30 juni: Amenra – As Everything Unfold – AtreyuBongloard – Boston Manor – Death Before Dishonor Deez Nuts – De Rooie Jager – Dropout Kings – Dune Rats – Enter Shikari – Ho99o9 – JivebombLionheart – Make Them Suffer – Me First And The Gimme Gimmes – NØFX – Orgel Joke – Sing Along Riot – Slapshot – TesseracT – The Acacia Strain – The Locos – The Prodigy – WARGASM Wörtelstemp Zulu

Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 2): Natte voetenwerk

De grasweide van Graspop werd op dag twee herschapen tot een gigantische modderpoel. De aanhoudende stortregen rond het middaguur dreigde even roet…
Features

Graspop Metal Meeting 2024: Tien acts om te ontdekken

Voor de 27e editie is Graspop Metal Meeting er weer in geslaagd om hardrock- en metalpioniers samen met de nieuwe garde op…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring 2024 (Festivaldag 3): Oude gloriën en jong geweld in een zee van vuur

Op de laatste dag van Rock Am Ring werden we wederom getrakteerd op een dag vol muzikaal geweld en stralende zonneschijn. Terwijl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.