Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BICEP & Benjamin Damage – “CHROMA 002 L.A.V.A.”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er is de laatste maanden weinig te doen aan de opmars van BICEP. De Noord-Ieren mogen steeds grotere podia betreden, terwijl hun naam ook alsmaar groter op festivalaffiches wordt gedrukt. En dat geeft vleugels. Andrew Ferguson en Matthew McBriar vonden recent de moed om met Chroma een eigen label uit de grond te stampen, waarmee ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Dat vertaalde zich onlangs al in het donkere en harde “CHROMA 001 HELIUM“. Nu volgt met “CHROMA 002 L.A.V.A.” het begin van een project in een project. Samen met techno-dj Benjamin Damage komt het duo met een gemeenschappelijke reeks nummers onder de noemer B.D.B.: precieze details zijn nog niet bekend, we zien wel waar het naartoe gaat.

Met die ingesteldheid komen nummers klaarblijkelijk ook net dat tikkeltje lekkerder binnen. “CHROMA 002 L.A.V.A” grijpt stilletjes naar de keel, want onder het toeziend oog van zangeres Clara La San drijven de drie het tempo op muzikaal vlak sluw op. Door de opzwepende beat kan je dus al haast niet anders dan opgaan in de wereld die B.D.B. weet te creëren, want dat is deze single uiteindelijk ook vooral: een soort introductie. Het ontbreekt aan een echte ontploffing, maar dat betekent niet dat “CHROMA 002 L.A.V.A” geen intensiteit heeft. BICEP en Benjamin Damage kruipen onder je huid en laten je zweten, en dat zonder echt furieus uit te hoeven pakken.

Op zaterdag 20 juli staat BICEP op Dour.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep - "CHROMA 001 HELIUM"

De hype rond Bicep laaide de afgelopen jaren al vrij hoog op, maar het ziet er niet naar uit dat die in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

The Warehouse Project @ Waagnatie: Een uurtje langer feesten

In het Manchesterse Depot Mayfield kan je naargelang de avond die je uitkiest de meest verfijnde namen de decks zien bemeesteren, uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.