Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bicep – “CHROMA 001 HELIUM”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De hype rond Bicep laaide de afgelopen jaren al vrij hoog op, maar het ziet er niet naar uit dat die in de nabije toekomst zal gaan liggen. Na doortochten in de Lotto Arena, de Waagnatie en op Pukkelpop, staat komende zomer Dour op de planning van de Noord-Ieren. Zoals gewoonlijk zal dat met een indrukwekkende, ietwat speciaal uitgedokterde show zijn; iets waaruit ze vandaag een tipje van de sluier tillen. Het ‘Chroma’-project blijkt vooral te draaien rond het gelijknamige nieuwe label van het duo, waarop meer donkere en experimentele geluiden van Bicep hun thuis zullen vinden, alsook nummers onder andere namen. Eerste nummer “CHROMA 001 HELIUM” bijt vandaag de spits af.

Die single werd eigenlijk speciaal geschreven voor Biceps shows in Alexandra Palace in Londen twee jaar geleden, maar krijgt via Chroma dan toch de kans om effectief het levenslicht te zien. Zoals de Noord-Ieren aangaven gaat het er op “CHROMA 001 HELIUM” dus minder commercieel aan toe, maar dat maakt niet dat het allemaal nieuw of onverwachts klinkt. Wel gaat het er een stukje donkerder en strakker aan toe, wat ervoor zorgt dat de intensiteit een pak hoger ligt. Zonder echt serieus uit te halen, knalt Bicep er met andere woorden wel een dikke vier minuten op los. Harde beats worden ondersteund door chaotische elektronica, waardoor “CHROMA 001 HELIUM” perfect werkt in een donkere club.

Op zaterdag 20 juli staat Bicep op Dour.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BICEP & Benjamin Damage - "CHROMA 002 L.A.V.A."

Er is de laatste maanden weinig te doen aan de opmars van BICEP. De Noord-Ieren mogen steeds grotere podia betreden, terwijl hun…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

The Warehouse Project @ Waagnatie: Een uurtje langer feesten

In het Manchesterse Depot Mayfield kan je naargelang de avond die je uitkiest de meest verfijnde namen de decks zien bemeesteren, uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.